SporKanarya'da milli coşku

Kanarya'da milli coşku

Paylaş
Kanarya'da milli coşku

Fenerbahçeli futbolcuların milli takımlarında gösterdiği performanslar camiayı mest etti. A Milli Takım’a Karadağ karşısında galibiyeti getiren golü İrfan Can attı. Dzeko; Bosna Hersek, Bartuğ Elmaz da U21 Milli Takımı’nda gol sevinci yaşayıp yıldızlaştı.

Fenerbahçe, 13 kişi ile Türkiye’de milli takımlara en fazla futbolcu gönderen kulüp olmuştu. Bu isimlerin milli takımlarında gösterdikleri performanslar, sarı-lacivertlileri mest etti. A Milli Takımımız’ın Uluslar B Ligi’nde Karadağ’ı 1-0 mağlup ettiği maçta Ay-Yıldızlılar’ın galibiyet golünü İrfan Can Kahveci attı. 63. dakikada oyuna giren milli futbolcu, 6 dakika sonra ağları sarstı. Mert Müldür de oyunda kaldığı 63 dakika boyunca iyi bir performans sergiledi. Edin Dzeko, Bosna Hersek Milli Takımı’nda deyim yerindeyse döktürdü. 38 yaşındaki tecrübeli forvet, ülkesinin Almanya’ya 2-1 yenildiği maçta 90 dakika sahada kalırken takımının tek golünü kaydetti. Milli takımda yıldızlaşan bir başka isim ise Bartuğ Elmaz oldu. 21 yaşındaki ön libero, kaptanlığını yaptığı U21 Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası elemelerinde Letonya’yı 3-0 mağlup ettiği mücadelede rakip ağları havalandırmayı başardı.

Haberin Devamı

67. GOLÜ

Dzeko, kaptanı olduğu Bosna Hersek Milli Takımı’yla Almanya önünde 137. maçına çıktı. Ağları sarsan tecrübeli forvet, milli forma altında 67. golünü kaydetti.

İKİSİYLE DE GÖRÜŞÜYORUZ

Sarı-lacivertlilerde iç transfer hareketliliği sürüyor. Yönetim, sözleşmeleri sezon sonu bitecek olan İrfan Can ve Osayi ile masaya oturdu. Asbaşkan Acun Ilıcalı, görüşmelerde gelinen son durumu şöyle anlattı: “Biz ikisiyle de görüşüyoruz. Bırakmak aklımızın ucundan geçmez ama fiyatta enteresan şeyler olur ya da ailevi bir sorun olur gitmek isterlerse onu bilemem. İkisini de hem biz hem de hocamız çok tutuyor. Uzun yıllar beraber olmak istiyoruz.”

MOURİNHO’NUN MUTLU GÜNÜ

Fenerbahçe’de teknik direktör Mourinho’nun kızı Matilde, uzun zamandır birlikte olduğu partneri Danny Graham ile dünya evine girdi. Portekiz’deki aile çiftliğinde yapılan ve bugün de devam edecek olan düğüne birçok ünlü davetli katıldı. 300’den fazla özel misafirin ağırlandığı düğün için bölgedeki tüm oteller kapatıldı.

Haberin Devamı

KADINLARDA DERBİ GÜNÜ

Bugün kadın futbol ve basketbolunda iki derbi heyecanı yaşanacak. Turkcell Kadınlar Futbol Ligi’nin 6. haftasında Fenerbahçe Petrol Ofisi, saat 14.00’te Galatasaray Petrol Ofisi’ni konuk edecek. ING Kadınlar Basketbol Ligi 3. hafta maçında da Fenerbahçe Opet, saat 19.00’da başlayacak derbide Galatasaray Çağdaş Faktoring’i ağırlayacak.