SporKartal 90+3'te hayata döndü

Kartal 90+3'te hayata döndü

Paylaş
Kartal 90+3'te hayata döndü

Geçtiğimiz hafta Trabzon karşısında kayıp yaşayan Beşiktaş, Eyüp önünde ecel terleri dökse de zafere uzandı. Siyah-beyazlılar, Rashica ve Emre’nin (pen.) golleriyle berabere devam eden maçta Immobile’nin 90+3. dakikada penaltıdan attığı golle 3 puana ulaştı.

Geçtiğimiz hafta Trabzon ile berabere kalan Beşiktaş, dün evinde Eyüp’ü, maçın uzatma bölümünde bulduğu golle 2-1 yendi. Kartal, zorlandığı maçta kazanıp, üst üste iki hafta puan kaybetmenin eşiğinden döndü. Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyon konuk ekipten geldi. 16. dakikada Mert, karşı karşıya pozisyonda Thiam’a geçit vermedi. Bir dakika sonra Mert, bu kez Saiz’ın şutunda başarılıydı. Eyüp, bunları kaçırdıktan sonra golü kalesinde gördü. 20’de Mario’nun pasında Rashica, ceza alanına girerken düzgün vurdu ve Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. 24’te Rashica, bu kez Immobile’yi pozisyona soktu ama İtalyan forvet, kaleci Berke’ye takıldı.

Haberin Devamı

MERT NEFİS KURTARDI

53’te Caner’in kullandığı kornerde Ahmed’in kafa vuruşu, direğin dibinden auta gitti. 57’de Rashica’nın ortasında Silva’nın topukla vuruşu auta çıktı. 58’de Silva, orta alandan aldığı topu ceza sahasına kesti. Mario’nun kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı. Eyüp’ün kazandığı penaltıda topun başına geçen Emre, 64’te skoru dengeledi: 1-1. 70’te Semih’in sol çaprazdan şutu yan ağlarda kaldı. 80’de Mert, Thiam’ın vuruşunu nefis kurtardı. Immobile, 90+3’te penaltıdan attığı golle takımına zaferi getirdi: 2-1.

24 YIL SONRA İLKİ BAŞARDI

Beşiktaş, Eyüp engelini aşarken teknik direktör Bronckhorst, büyük bir başarıya imza attı. Hollandalı teknik adam, 24 yıl aradan sonra lige iç sahada 3’te 3’le başlayan ilk yabancı hoca oldu. Bunu başaran son isim, 2000-2001 sezonunda İtalyan teknik direktör Nevio Scala’ydı.

Haberin Devamı

RASHİCA’DA GİO FARKI

Bronckhorst’un gelişiyle bambaşka kimliğe bürünen isimlerden biri de Milot Rashica. Kosovalı kanat oyuncusu, bu sezon siyah-beyazlı formayla ilk golünü Eyüp’e attı. Hollandalı teknik adamın, ligde oynanan 5 maçta da ilk 11’de şans verdiği 28 yaşındaki futbolcu, bu süreçte iki asist yaptı ve Beşiktaş’ın hücum gücüne büyük katkı verdi.

‘ALDATTIN’ DEDİ PENALTI VERDİ!

59. dakikada ilginç bir pozisyon yaşandı. Thiam, ceza alanı içinde Mert’le girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük, Senegalli forvete kendisini aldattığı gerekçesiyle sarı kart verdi. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Küçük, bu kez penaltıya hükmetti ve gösterdiği kartı iptal etti.

YİNE SİLVA YİNE TEKME

Beşiktaş, Rafa Silva’ya yapılan sert hamlelere ve bunlara kart gösterilmemesine isyan etmişti. Yönetici Feyyaz Uçar, “Silva’nın futbol hayatı biterse biz ne yapacağız” diyerek tepkisini ortaya koymuştu. Portekizli futbolcu, dün yine sahadaki sertlikten nasibini aldı. Eyüplü Robin, henüz 6. dakikada Silva’ya yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü.

DURDURAMAYACAKSINIZ!

Beşiktaş’tan, karşılaşmanın devre arasında sitemkar bir hamle geldi. Siyah-beyazlılar, Rafa Silva’ya yapılan sert müdahalelere atıfta bulunarak “Durduramayacaksınız!” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Haberin Devamı

BU HALE GELMEMELİYDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Bronckhorst, maçın ardından öz eleştiri yaptı. Hollandalı teknik adam, kolay kazanacakları maçı zora soktuklarını dile getirdi. Gio, “Skor avantajını aldıktan sonra farkı artırmalıydık. İkinci golü bulamayınca rakibin direnci arttı. Rakibin bulduğu golden sonra son ana kadar pes etmedik. Uzatmada da olsa bulduğumuz golle kazandık. Şimdi Avrupa Ligi’ne odaklanacağız. Futbolcularımı sahada gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.