SporKartal ligde bambaşka

Kartal ligde bambaşka

Paylaş
Kartal ligde bambaşka

Avrupa maçında Ajax önünde dağılan Beşiktaş, Kayseri deplasmanında ikinci yarıda coştu. Farklı galibiyette goller Gedson ve Immobile’den (2) geldi. Kartal, ligde maç eksiği ile lider Galatasaray’ın 3 puan ardından üçüncü sıraya çıktı.

Beşiktaş, Kayseri deplasmanında 3-0 kazanmayı başardı. 15’te Rashica’nın sağ kanattan açtığı ortada Silva’nın kafa vuruşu auta gitti. 16’da Hasan Ali’nin pasını değerlendiren Nazon’un vuruşunda top kaleci Mert’te kaldı. 22’de Ernest Muçi müsait durumda kötü vurdu. 24’te net fırsatı bu kez Immobile dışarı vurarak harcadı. 39’da Bourabia yine kaleyi düşündü, aut. 45’te Cardoso’nun vuruşunda Nazon topu kaleye yolladı, az farkla aut oldu.

Haberin Devamı

HER ŞEY İKİNCİ YARIDA

49’da Rafa Silva’nın güzel şutunu Bilal son anda kornere çeldi. 56’da Baran Ali büyük bir hata yaptı, topu kapan Gedson kaleciyle karşı karşıya golü atmakta zorlanmadı: 0-1. Bilal 70’de topu Rafa Silva’nın ayaklarından aldı. 75’te Beşiktaş penaltı kazandı. Attamah, Rashica’yı düşürdü. 78’de Immobile skoru 2-0 yaptı. 83’te Attamah ceza sahasında Immobile’yi düşürdü. Beşiktaş penaltı beklerken, hakem devam ettirdi. Bu pozisyonun dönüşünde 85’te Udoukhai ayağını fazla kaldırdı, Nazon yerde kaldı. Hakem önce penaltıyı verdi, sonra VAR ile iptal etti. Immobile 90+1’de Rashica’nın ortasında uçarak kafayı vurup skoru belirledi: 0-3.

VAR İLE PENALTI İPTAL

Hakem Atilla Karaoğlan 85’te Udoukhai’nin ceza sahasında ayağını fazla kaldırmasıyla penaltıyı verdi. VAR incelemesinde Uduokhai’nin Nazon’a değil, takım arkadaşı Paulista’ya darbesi olduğu anlaşılınca penaltı iptal oldu.

Haberin Devamı

SAHA İÇİNDE NOT DOLAŞTI

Kayseri’nin iptal edilen penaltısında Burak Yılmaz’ın verdiği bir kağıdı Gökhan saha içinde tek tek arkadaşlarına dolaştırdı. Rashica da notta ne yazdığı görmek için Gökhan’ın peşine takıldı ama okuyamadı.

GOLÜNÜ ATTI SAKATLANDI

Beşiktaş’ın Sivas ve Trabzon maçlarında kritik gollere imza atan oyuncusu Gedson, Kayseri’de de boş geçmedi. Fernandes ligde 3. golünü attı. Portekizli futbolcu sakatlık yaşayınca 65’te dışarı alındı.

PENALTI İSYANI

Beşiktaş resmi X hesabından Immobile’nin verilmeyen penaltısı için paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Penaltının tanımını ve ne zaman penaltı verileceğini belli aralıklarla soruyoruz. Sorumuza cevap bulamıyoruz” denildi.

IMMOBİLE DURMUYOR

Beşiktaş’ın İtalyan yıldızı Immobile, Kayseri’de biri penaltıdan 2 gol atarak gönülleri fethetti. Immobile 6 lig maçında 6 gole ulaştı. Sadece Trabzon maçını boş geçen Immobile, “Kolay maç olmadı ama kazanmayı bildik. Daha farklı da olabilirdi” diye konuştu.

HAK EDİLMİŞ GALİBİYET

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, “İlk yarıda kötü oynadık ama ikinci yarıda hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Eleştiriler olacak ama ben bu takıma güveniyorum. En formda oyuncuları oynatıyorum” dedi. Hollandalı teknik adam, önemli eksikliklere rağmen oyuncularının ikinci yarıda karakter ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi: “İkinci yarıda daha farklı kazanabilirdik. Immobile’nin kucaklanarak yere indirilmesine nasıl penaltı verilmez? Sonrasında iptal edilen penaltı ile stres yaşadık. Rakibe fazla pozisyon vermememiz de takdir edilecek bir durum.”

Haberin Devamı