SporKazanmak ruhumda var

Kazanmak ruhumda var

Paylaş
Kazanmak ruhumda var

VakıfBank’ın yıldız voleybolcusu Zehra Güneş, “Hayallerimden birini kaptan olarak gerçekleştirdim. Bu çatı altında birçok başarı elde etmek istiyorum. Kazanmaya odaklanan bir sporcuyum. Ne kadar çok kazanırsam o kadar mutlu olurum” dedi.

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 2024- 2025 sezonu bu hafta başlayacak. Şampiyonluğun en güçlü adaylarından VakıfBank’ta medya günü düzenlendi. Takımın yeni kaptanı Zehra Güneş, Posta Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Arkadaşımız Melih Sadıkoğlu’nun sorularını yanıtlayan yıldız voleybolcu, yeni sezonda tüm kupalara talip olduklarını söyledi. Güneş, “Kazanmaya odaklı bir sporcuyum” diyerek soruları şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

13 yıldır çatısı altında bulunduğun VakıfBank’ın yeni kaptanı oldun. Hayallerini gerçekleştirdiğini düşünüyor musun?

Kaptan olarak hayallerimden birini gerçekleştirdim. Burada daha gerçeğe dönüşecek bir çok hayalim var. Hedefim bu çatı altında tüm başarıları elde etmek. Umarım başarırım.

2023 yılında ‘En iyi orta oyuncu’ ödüllerini aldın. Başka kazanmak istediğin ödül var mı?

Ödüller almak elbette önemli ama her sporcu performansını oyuna iyi yansıttığında ödüllendirilebilir. Ben takım olarak başarıdan yanayım. Takım olarak bir şeyler kazanınca daha keyifli oluyorum. Olimpiyatlara 5 kez katılmak en büyük hedefim olabilir. Şu ana dek hedeflerimi gerçekleştirdim ama olimpiyatta şampiyonluk yaşamak istiyorum.

Haberin Devamı

GİOVANNİ BENİM BABAM

8 yıldır birlikte çalıştığın başantrenör Giovanni Guidetti hakkında neler söylemek istersin?

Voleybolun V’sinden son harfine kadar her şeyi Giovanni Guidetti’den öğrendim. Giovanni benim babam gibi. Gelişimimde çok katkısı oldu. Benim için çok değerli ve kıymetli birisi. Her zaman da desteğini yanımda hissediyorum.

Yeni bir kadroyla yeni sezonda beklentilerin nelerdir?

Çok dinamik, genç, farklı enerjisi olan ve başarıya aç oyunculara sahibiz. Bu sezon ligde favori yok. Birçok takımın birbirini yenecek gücü var. Biz çok iyi bir VakıfBank izleteceğiz. Tüm kupalara talibiz. Karakterimizi orta koyup savaşarak başarılara ulaşmak istiyoruz.

Sende iz bırakan en sevindiğin ve en üzüldüğün maçlar hangileri?

İnsan her zaman çok üzüleceği ve çok sevineceği bir şeyler bulur. Olimpiyatta yarı finale yükseldiğimiz maçtaki sevincimizi unutamam ama her galibiyet bizlere sevinç yaşatır. Kazanmaya odaklı bir oyun mentalitem var. O yüzden ne kadar kazanırsam o kadar mutlu olurum.

Milli takım olarak olimpiyatta kürsüye çıkacağımıza inanıyor musun?

Paris’te beklentimiz yüksekti. Madalya ile dönmek istiyorduk ama olmadı. Gelecek olimpiyatta kürsüye çıkıp milli marşımızı okutacağımıza yürekten inanıyorum.

ZEYNA OLDU

VakıfBank’ın sezon açılışına özel yayınladığı klip büyük yankı uyandırdı. Her bir voleybolcu savaşçı kılığında videoda yer alırken milli yıldız Zehra Güneş ise Zeyna oldu.

Haberin Devamı

SPORDA DÜN YOKTUR

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, yeni sezonda başarılı olacaklarını söyledi. Üstünsalih, “Salonumuzun dört bir köşesi kazandığımız şampiyonluklar ve kırdığımız rekorlarla dolu. Her bir başarımızla elbette gurur duyuyoruz. Ancak çok iyi biliyoruz ki sporda dün yoktur. Nice zaferler yaşayacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.