SporKerem yoksa Yunus var

Kerem yoksa Yunus var

Paylaş
Kerem yoksa Yunus var

Geçen sezon kiralık gittiği Leicester City’den dönen Yunus Akgün, bir anda takımın vazgeçilmezi oldu. Kerem Aktürkoğlu’nu aratmayan Yunus 4 golle skor yükünü de üstlendi.

Galatasaray’ın milli oyuncusu Yunus Akgün, son haftalarda gösterdiği performans ile alkışlanıyor. Geçen sezon kiralık gittiği Leicester City’de 29 maçta 2 gol atan Yunus, Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transferiyle kendisine verilen şansı da iyi kullandı. Ligde ilk 3 maçta kısa süreler şans bulan, gol ve asist katkısı veremeyen 24 yaşındaki kanatforvet, 90 dakika süre aldığı Çaykur Rize maçını da boş geçti. Gaziantep ve Alanya maçlarının golcüsü Yunus, gol atamasa da 3-1 kazanılan Fenerbahçe maçında da alkışlandı.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA 2’DE 2

Yükselen formu ile teknik direktör Okan Buruk’un gözdesi olan Yunus Akgün, Avrupa Kupası’nda 3-1’lik PAOK ve 2-2’lik Rigas Skola maçlarında da 1’er gol ile çıkışını sürdürdü. 7’si ilk 11 olarak 11 maçta forma giyen Yunus, Adana Demirspor’daki yükselişi ile Milli Takım’a da seçilmişti. Ay-Yıldızlı ekiple 10 karşılaşmaya çıkan Yunus 2 gol atmayı başardı. EURO 2024’te Portekiz, Hırvatistan ve Letonya maçlarında görev yapan Yunus, A Milli Takım’ın 11 Ekim’de Karadağ, 14 Ekim’de İzlanda ile oynayacağı maçlar için de kadroda bulunuyor.

ADANA’DA PARLADI

Yunus Akgün, kariyer sezonunu Vincenzo Montella yönetiminde Adana Demirspor’da gerçekleştirdi. 2021-2022 sezonu başında Adana ekibine giden Yunus, 38 maçta 9 gol attı.

Haberin Devamı

İSTİKRAR EVET KATKI DÜŞÜYOR

Galatasaray’da bu sezon Barış Alper Yılmaz ile Mertens tüm resmi maçlarda görev yaptı. Barış Alper Yılmaz, 8 lig maçında 4 gol, 1 asist ile skora da katkı yaptı. Bu katkıları ligin ilk 5 maçında yaptı. 24 yaşındaki oyuncunun son 3 lig maçındaki düşüşü de dikkat çekiyor. Barış bu maçlarda gol ve asist katkısı veremedi. Barış’ın Süper Kupa ve 4 Avrupa maçında da skora katkısı bulunmuyor.

DYBALA HAREKATI

Galatasaray, ara transfer için çalışmalar devam ediyor. Listenin başında Roma ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Paulo Dybala var. 30 yaşındaki Arjantinli forvet arkası oyuncu, geçtiğimiz günlerde Galatasaray hakkında vatandaşı Icardi’den bilgi almıştı. Piyasa değeri 20 milyon euro olan Dybala’nın makul bir rakama transfer edilmesi planlanıyor.

ICARDİ’DEN CEVAP GELDİ

Galatasaray’da sık sık yurtdışına gittiği, son maçları yürüyerek tamamladığı için eleştirilen Mauro Icardi, sosyal medya hesabından cevap verdi. Arjantinli golcü, “Günaydın” başlığını attığı paylaşımında Galatasaray kariyerindeki rakamlara ve kazandığı kupalara dikkat çekti.

SAMİMİYETSİZ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı’ya cevap verdi. Başkan Özbek, “Bir gün önce TFF’de tüm başkanlar kardeşlik iklimi oluşturmaya karar verdik. Bundan sonra dikkatli konuşacağımıza dair karar aldık. Daha 24 saat geçmeden bir yönetici, (Acun Ilıcalı) kulübümü ve beni hedef gösteren açıklamalar yaptı. Bu samimiyetsizliktir. Biz verdiğimiz sözü tutuyoruz, onları da tutmaya davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı