SporKupa beyi Anadolu Efes

Kupa beyi Anadolu Efes

Paylaş
Kupa beyi Anadolu Efes

37. Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes’in oldu. Lacivert-beyazlılar, son anları büyük çekişmeye sahne olan maçta Fenerbahçe Beko’yu mağlup etti. Efes, dev kupayı 14. kez müzesine götürüp ezici üstünlüğünü devam ettirdi.

Basketbolda 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında yeni açılan Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynandı. Nefes kesen mücadeleyi 83-82 kazanan Efes, kupanın sahibi oldu. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı en çok kazanan takım durumunda olan lacivert-beyazlılar, kupa sayısını 14’e çıkardı. İlk çeyreği 24-20 Anadolu Efes önde kapattı. İkinci çeyrekte oyun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, soyunma odasına 43-39 önde girdi. İkinci yarıda daha iyi başlayan taraf Efes oldu.

Haberin Devamı

WİLBEKİN’DEN İKRAM

Lacivert-beyazlılar hem savunma hem de hücumda daha iyi bir oyun ortaya koydu ve son çeyreğe 64-57 Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi. Kanarya, bitime 4:46 kala öne geçse de son anlarda Elijah Bryant’ın sayı yükünü çektiği Efes, daha az hata yapan taraf oldu. Wilbekin son hücumda hata yapınca kazanan Anadolu Efes oldu.

FENERBAHÇE 7 YILDIR HASRET

Fenerbahçe Beko, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 7 kez şampiyonluğa ulaşmıştı.Kupada 18. kez mücadele eden sarı-lacivertli ekip, son şampiyonluğunu 2017 yılında elde etti.

DÖRT DÖRTLÜK EFES

Anadolu Efes, üst üste 4. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. Lacivert-beyazlılar, 4 galibiyetini de Fenerbahçe Beko karşısında aldı.

İLK SAYI ERDOĞAN’DAN

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maç öncesinde Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulunup, potaya atış yaptı. “Hakikaten zormuş” diyen Erdoğan, ilk denemesinde topu potadan geçirmeyi başardı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da şutlar attı.