SporKuzey bizim gururumuzsun

Kuzey bizim gururumuzsun

Paylaş
Kuzey bizim gururumuzsun

Tarihte olimpiyat finalinde yarışan ilk Türk yüzücü olan Kuzey Tunçelli, göğsümüzü kabarttı. 1500 metre erkekler serbest finalinde havuza giren 16 yaşındaki milli sporcu, olimpiyat beşincisi oldu.

Kuzey, 14.41.22’lik derecesiyle dünya gençler rekorunu eline geçirdi. ABD’li yüzücü Bobby Finke, 14.30.67’yle 12 yıldır kırılamayan dünya rekorunun yeni sahibi olarak altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

YUSUF VE ŞEVVAL’E BÜYÜK ONUR

Yusuf Dikeç ile Şevval İlayda Tarhan, Paris 2024’te 10 metre havalı tabanca karışık takımda gümüş alarak Türkiye’ye atıcılıkta ilk olimpiyat madalyasını getirmişti. İki sporcunun tarihi başarısı karşılıksız kalmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Mersin’de bulunan olimpik atıcılık tesisine, “Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan Olimpik Atıcılık Kompleksi” adının verildiğini açıkladı.

HAYDİ FERHAT

Artistik cimnastikte Ferhat Arıcan, bugün madalya için sahne alacak. Milli sporcu, saat 12.45’te başlayacak paralel bar finalinde boy gösterecek. Ferhat, elemelerde 15.033 puan alarak 7. sırayı elde etmiş ve finalde mücadele etme hakkı kazanmıştı. Tokyo 2020’de Türkiye’yi 108 yıl aradan sonra olimpiyatta temsil eden ilk cimnastikçi olan Ferhat, bronz kazanıp cimnastik tarihimizin ilk olimpiyat madalyasını kazanmıştı.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER ADEM

Artistik cimnastikte Adem Asil, madalya fırsatından yararlanamadı. Halka finalinde yarışan milli sporcu, 14.966 puanla olimpiyat beşincisi oldu. Adem, elemelerde elde ettiği 14.866 puanı geliştirse de bu performans madalya için yeterli olmadı. Altın madalya kazanan Çinli Yang Liu, üst üste ikinci kez olimpiyat şampiyonu oldu. Vatandaşı Jingyuan Zou gümüş madalya kazanırken Yunan cimnastikçi Eleftherios Petrounias ise bronz madalya elde etti.

NEMOUR ŞAMPİYON

Artistik cimnastik kadınlar asimetrik paralelde Cezayirli Kaynia Nemour, altın madalya kazandı. 15.700 puan alan Nemour, henüz 17 yaşındaki olimpiyat şampiyonu oldu. 15.500 puanla Çinli Quiyuan Qiu gümüş, 14.800 puanla ABD’li Sunisa Lee ise bronz madalyanın sahibi oldu.

NAZARLIK OLSUN

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024’te ilk yenilgisini aldı. Filenin Sultanları, C Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında İtalya’ya 3-0 mağlup oldu. İlk iki maç sonunda çeyrek finali garantileyen Ay-Yıldızlılar, grubu 5 puanla ikinci sırada tamamladı. İtalya setleri 14- 25, 16-25 ve 21-25’lik skorlarla kazandı. Milli takımımızda 13 sayı üreten Vargas, en skorer isim oldu. Türkiye, yarı finale yükselebilmek için yarın parkeye çıkacak.

Haberin Devamı