SporKuzey Tunçelli kimdir? Kuzey Tunçelli kaç yaşında, nereli? İşte Kuzey Tunçelli hayatı, kariyeri, biyografisi

Kuzey Tunçelli kimdir? Kuzey Tunçelli kaç yaşında, nereli? İşte Kuzey Tunçelli hayatı, kariyeri, biyografisi

Paylaş
Kuzey Tunçelli kimdir? Kuzey Tunçelli kaç yaşında, nereli? İşte Kuzey Tunçelli hayatı, kariyeri, biyografisi

Son zamanlarda merak edilmekte olan isimler arasında Kuzey Tunçelli yer alıyor. Kuzey Tunçelli kimdir? Sorusu da bu kapsamda merak edilmekte ve araştırılmakta. Peki, Kuzey Tunçelli kimdir? Kuzey Tunçelli kaç yaşında, nereli? İşte Kuzey Tunçelli hayatı, kariyeri, biyografisi

Kuzey Tunçelli kimdir? Sorusu, zaman zaman birçok kişi tarafından merak edilmekte ve araştırılmakta. Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 1500 metre serbest yüzme elemelerinde dikkat çeken bir başarı elde edildi. 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, ikinci seride yarışarak serisini birinci sırada tamamladı ve finale yükselme başarısı gösterdi. Peki, Kuzey Tunçelli kimdir? Kuzey Tunçelli kaç yaşında, nereli? İşte Kuzey Tunçelli hayatı, kariyeri, biyografisi

Haberin Devamı

KUZEY TUNÇELLİ KİMDİR?

Kuzey Tunçelli, 30 Ağustos 2007 doğumlu, genç ve yetenekli bir Türk yüzücüdür. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu olan Tunçelli, 2024 yılında Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metre serbest stil kategorisinde altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Tunçelli, 2023 yılı Nisan ayında düzenlenen Türkiye Dünya Şampiyonası Seçmeleri'nde 1500 metre serbest stil yarışında 15 dakikanın altında derece yaparak bu başarıyı elde eden 15 yaş altındaki ilk Türk yüzücü oldu. Aynı yıl düzenlenen Dünya Su Sporları Gençler Yüzme Şampiyonası'nda hem 800 metre hem de 1500 metre serbest stil yarışlarında birinci olarak dikkatleri üzerine çekti.

Kuzey Tunçelli kimdir Kuzey Tunçelli kaç yaşında, nereli İşte Kuzey Tunçelli hayatı, kariyeri, biyografisi

2024 Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda 1500 metre serbest stil kategorisinde finale kalan Kuzey Tunçelli, bu başarısını Haziran 2024'te Belgrad'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda bir kez daha altın madalya ile taçlandırdı. Milli yüzücü, 2024 Paris Olimpiyatları'nda 1500 metre serbest stil yarışında finale kalarak, olimpiyat tarihinde yüzme branşında finale yükselen ilk Türk sporcu olma onurunu yaşadı.

Haberin Devamı

Paris La Defense Arena'da gerçekleştirilen erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde 14:45.27'lik dereceyle 5. sırada yer alan Tunçelli, finale yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Genç yaşında elde ettiği bu başarı ile Türkiye'de yüzme sporuna olan ilgiyi artıran Tunçelli, gelecekteki olimpiyatlar için de büyük umut vaat ediyor.