SporLiderlik ruhunda var

Liderlik ruhunda var

Paylaş
Liderlik ruhunda var

Karadağ’ı 1-0 mağlup edip Uluslar B Ligi 4. Grup’ta zirvedeki yerini koruyan A Milli Takım, etkili futboluyla göz doldurdu.

Rakip kaleye 9’u isabetli 29 şut gönderen millilerin tarihi farkını kaleci Nikic önledi. Ay-Yıldızlılar, Uluslar Ligi’nde oynadığı 3 maçta da yenilgi yüzü görmedi. İzlanda ve Karadağ’ı mağlup eden Vincenzo Montella’nın öğrencileri Galler ile deplasmanda golsüz berabere kalmıştı. Şimdi sıradaki rakip İzlanda. Pazartesi günü deplasmana çıkacak olan A Milli Takım, bir ilki başarmak istiyor. Türkiye, İzlanda ile deplasmanda bugüne kadar 7 kez karşı karşıya geldi. 6 yenilgi alan milliler, 1 maçta ise rakibiyle yenişemedi. A Milli Takım, gruptaki ilk maçta İzlanda’yı İzmir’de 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Haberin Devamı

KALİTEMİZ ARTIYOR

A Milli Takım’ın hocası Vincenzo Montella, iyi yolda olduklarını söyledi. İtalyan teknik adam, “Ortalarımızda kalite artırılabilir. Pozisyon almayı da daha iyi yapabilirdik. Kadro kalitemiz gün geçtikçe yükseliyor. İlk 11’i yaparken çok zorlandım. Kalitemiz böyle yükseldikçe, her maç kadro yaparken zorlanacağım” diye konuştu.

MİLLİLER ARA VERMEDİ

A Milli Takım, İzlanda maçının hazırlıklarına başladı. Samsun’da pas, taktik ve son vuruş çalışan Ay-Yıldızlı ekip, idman sonrasında İzlanda’ya gitti

MUAZZAM YETENEK ARDA

İspanyol basını, Arda Güler’in Karadağ karşısındaki performansını yorumladı. AS, “Arda Güler muazzam yeteneğini bir kez daha gösterdi”, Marca, “Maç Arda Güler’in liderliğinde baştan sonra Türkiye’nin üstünlüğüyle geçti” ve Mundo Deportivo, “Türkiye’nin galibiyetinde Arda Güler parladı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YÜZDE 90 ÇIKARIZ

Hakan Çalhanoğlu, gruptaki yarışı değerlendirdi. Yıldız futbolcu, “Gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz, hedefimiz o. Maçtan sonra duyduk berabere kaldıklarını sevindik açıkçası. Ama şunu unutmamak gerekiyor. İzlanda zor bir rakip. Zor bir süreç bizi bekliyor. Ben bu gruptan yüzde 90 çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

BARIŞ ALPER VE KAAN İZLANDA’DA YOK

A Milli Takım, dün İzlanda maçı için Reykjavic’e gitti. Karadağ maçında sağ arka adalesinde sakatlık yaşayan Barış Alper Yılmaz ile gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düşen Kaan Ayhan, aday kadrodan çıkarıldı.

U19 ZORLANMADI: 2-0

Türkiye U19 Takımı, UEFA U19 Şampiyonası elemeleri ikinci maçında Malta’yı 2-0 mağlup etti. Sabri Sarıoğlu’nun çalıştırdığı millilere galibiyeti getiren golleri Doğanay Avcı ve Gökdeniz Gürpüz attı. Ay- Yıldızlı ekip, bu sonuçla 2’de 2 yaptı.