SporLigde çok adaylı şampiyonluk yarışı

Ligde çok adaylı şampiyonluk yarışı

Paylaş
Ligde çok adaylı şampiyonluk yarışı

Süper Lig başladı, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş 3 puanla start aldı. Trabzon berabere kaldı ama ilerleyen haftalarda lige ağırlığını koyacağının sinyalini verdi. Ligde zirve iki takıma kalmaz, öyle uzun galibiyet serileri de gelmez. Her takım her takımı yenebilir. Çok zevkli ve çekişmeli bir sezon bizi bekliyor.

Şampiyon Galatasaray kazandı ama futbolu beğenilmedi. Başta Kerem Aktürkoğlu olmak üzere disiplinsizlik ve Okan Buruk’a tepkiler olduğu belirtiliyor. Bu durum lige nasıl yansır?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Kerem Aktürkoğlu ya da bir başka futbolcu. Soyunma odası bir takımın mahremidir. Orada olan biten dışarıya servis edilemez! Bu muhabir (!) kim ya da kimler ise tespit edilip derhal gereği yapılmalı. Okan Buruk ile ilgili her sezon başı bu tür olumsuz bir spekülasyon yapılıyor. Alıştık artık. Lige yansıyacak bir şey yok. Çünkü ortada bir sorun yok. Sezon sonunda kazanmak daha önemli bence. Nasılsa futbol sonradan geliyor.

COŞKUN TÜRK: Henüz sezon başı. Ancak takım içi disiplinsizlik haberleri -ateş olmayan yerden duman çıkmaz- misali, Kerem’in açıklama yapmak zorunda kalması, Zaha’nın sosyal medya paylaşımları bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Ancak unutulmasın, Galatasaray bu durumlardan çabuk kurtuluyor. Haftalar ilerledikçe, galibiyetler geldikçe sorunlar azalır.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Bir uyumsuzluk var, içeride bir kazan kaynadığı belli. Erden Timur ayrıldıktan sonra bu huzursuzluğun çıkması manidar. Hatayspor maçı iyi ki kazanıldı. Şimdilik hafif bir pansuman yapılmış gözüküyor. Young Boys maçı herşeyi halleder gibi duruyor.

ICARDİ-BATSMAN ÇİFT FORVET OLMALI

Icardi golle başladı, Batshuayi de çabuk uyum sağlamış göründü. Galatasaray bu sezon çift forvet oynar mı, oynamalı mı?

ŞORAY UZUN: Galatasaray çift forvet oynamalı. Batsman ve Icardi’nin çok iyi bir ikili olacağına inanıyorum. Bunu daha ilk maçta gösterdiler.

COŞKUN TÜRK: Okan Buruk’un ilk 11’e çift forvetle başlayacağını düşünmüyorum. Maçların ilerleyen bölümlerinde belki olabilir, ancak ilk 11’de olmaz. Batshuayi Fener’de ne yaptıysa Galatasaray’da da aynısını yapacak.

FAİK GÜRSES: Batshuayi hazır geldi. Icardi ile harika bir ikili olacakları kesin. Karar noktası Okan Buruk. Eğer Belçikalı kenarda çok beklerse kaynayan kazana iki odun daha atılır.

FENER SİSTEM SANCISI ÇEKİYOR

Fenerbahçe yine sıkıntılı başladı, 1-0 kazandı. Mourinho fırtınası ve Maximin’i öven camia acaba bazı gerçekleri görmüyor mu? Mourinho’nun Galatasaray’a sataşmasını nasıl değerlendirirsiniz?

COŞKUN TÜRK: Fenerbahçe yeni teknik direktör ve onun sisteminin sancılarını çekiyor. Bu son derece normal. Haftalar ilerlesin, Mourinho etkisi çok daha net görülecektir. Portekizli teknik adam çok akıllı. Galatasaray’ın üzerinden yaptığı göndermeler Türkiye’de yıllardır konuşulan şeyler.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Açıkçası Fenerbahçe’de herşey çok eksik. En fazla kafama takılan “Bizim için lig şampiyonluğu daha önemli” deyip Lille maçını şimdiden kaybedilmiş gibi gösteren Mourinho’nun maç sonu açıklaması. Fenerbahçeli bunu bir tarafa yazmıştır. Hala sağlıklı bir 11 yok.

ŞORAY UZUN: Bu ülkenin huyundan mı, suyundan mıdır nedir; gelen ilk ‘rakibe sallamayı’ öğreniyor. Bir dur be hocam. Suyu yeni çektik. Önce bi ısınsın sonra ‘elim yandı’ dersin. Sen bugün için, bu ülkeye dışarıdan gelmiş en önemli futbol adamısın. Biz senden polemik değil bir futbol tarzı, bir stil bekliyoruz. Fenerbahçe sıkıntılı başlamadı bence. Temkinli başladı diyelim. Bu kontrollü oyun çok tat vermese de, ben Fenerbahçe’nin kolay kolay puan kaybedeceğine inanmıyorum.

LİLLE BÜYÜTÜLECEK GİBİ GÜÇLÜ DEĞİL

Haberin Devamı

Lille’e son dakika golüyle 2-1 yenilen Fenerbahçe, Fransız ekibini eleyebilir mi? Elerse Fener için (Rakipleri Slavia Praha/R.Union Saint- Gilloise) ‘Şampiyonlar Ligi’nde’ diyebilir miyiz?

COŞKUN TÜRK: Lille, Fenerbahçe’den çok daha hazır bir takım. Rövanşta tam anlamıyla Kadıköy cehennemi olursa, tur geçilebilir. Turu geçerse Şampiyonlar Ligi umudu çok ama çok artacaktır.

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe Kadıköy’deki tüm maçlarda favoridir. Lille’i Mourinho neden bu kadar gözünde büyütüyor hayret. Eldeki kadro Şampiyonlar Ligi’nde oynamalı. Hem de gruptan çıkacak kadar iddialı olmalı.

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe Lille’i geçecektir. Hem kendi evinde oynayacak hem de Fener, Lille’den daha iyi bir takım. Hem de biz artık Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde görmek istiyoruz! Lille sonrası Fenerbahçe için rahatlıkla ve de kesinlikle Şampiyonlar Ligi’nde deriz.

KİMSENİN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK

İlk maç ve ilk tepkiler oldu. Hatay verilen penaltı için VAR’a isyan etti. Yeni TFF ve yeni MHK geçmiş dönemden daha mı adaletli ve başarılı olacak?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Önemli olan söylemlerin eyleme dönüşmesi. Bunun için bir iki haftanın geçmesini bekleyeceğiz. Bakalım eski tas eski hamam mı yoksa iş değişiyor mu?

FAİK GÜRSES: Turgut Doman bu maçın hakemi olmamalıydı. Bir alt liglerde bile sorunsuz maçı çok azdı. Her saniye hata yaptı. MHK, TFF, VAR. Ne yaparsan yap olmuyor. Bir kaç canı şimdiden yakarsan Sayın Hacıosmanoğlu bu işte sorun yaşamazsınız.

ŞORAY UZUN: Hepimiz yeni TFF’den çok şeyler bekliyoruz. Yeni TFF de bunu vadetti zaten. Sadece; dakika bir gol bir. İlk maçta koparılan büyük yaygara düşündürücü. Nesi varmış penaltının? Ama doğal. Spor arenasına mevzu lazım.

BEŞİKTAŞ LİGE EN HAZIR TAKIM

Hocası geç geldi, transferler gecikti ama Beşiktaş zor denilen deplasmanda kolay kazandı. Süper Kupa ve Samsun maçı ışığında bu yıl nasıl bir Beşiktaş izleyeceğiz?

FAİK GÜRSES: Sağlıklı bir ilk 11 ve yerinde transferler Beşiktaş teknik direktörünün elini güçlendiren en büyük faktör. Beşiktaş sezona iyi başladı. Bir kaç hafta daha geçtiği anda Beşiktaş’ın sezon boyunca neler yapacağı ortaya çıkacak. Samsunspor galibiyeti iyi gidiş ve mutlu bir başlangıcın işaretidir.

COŞKUN TÜRK: Hocası çok disiplinli ve sisteminin tam anlamıyla uygulanmasını istiyor. Süper Kupa’da şov yaptılar, lige iyi başladılar. Beşiktaş bu sezon taraftarını mutlu edecek gibi görünüyor.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş’ın aldığı her karar, yaptığı her şey doğru çıktı. Başkan, yönetim, hoca, transferler... Hepsi. Hele ki Silva! Bence onu izleyen her takım, sezon boyunca ‘biz bu adamı nasıl almadık?’ diyecek. Bu yıl en hazır görünen takım Beşiktaş. Bu yıl bence güzel bir Beşiktaş izleriz diyorum ben.

ZİRVEDE BÜYÜK KOPMA OLMAZ

Geçen sezon şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe baş başa kalmıştı. Bu sezon Beşiktaş yarışta olur mu, yarışa başka hangi takımlar girebilir?

FAİK GÜRSES: 3 büyükler yarışta olur. Trabzonspor daha ilk haftadan yara aldı ve taraftarı tepkili. Başka takımlar zirveyi zorlayamaz.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş şu anki görüntüsüyle şampiyonluğun önemli adaylarından biri. Bu sezon en azından erkenden ikili yarış olmaz.

ŞORAY UZUN: Bu sezon şampiyonluk yarışı kesinlikle iki takım arasında olmaz. Ben sayının üçten de fazla olacağını öngörüyorum. Öyle erken kopmalar falan da olmayacaktır. Ligin çok klas başladığını düşünüyorum. Umuyorum bu kalite artarak devam eder.

SABIR VE TRABZON YAN YANA NASIL GELİR?

Trabzonspor yenilenmiş kadrosu ile sezona etkisiz başladı. Bu kadar transfer yapıp, en önemli tercihi (Forvet) en sona bırakmak ne kadar mantıklı?

FAİK GÜRSES: Trabzonspor’un hocası, Rapid ve Sivasspor maçlarında Draguş’u çıkartarak hayal kırıklığı yarattı. Trezeguet, Nwakaeme, Visca gibi kanat yaratıcıların varsa Draguş neden çıkar anlamak mümkün değil. Taraftarın hocaya istifa diye bağırması bu yüzden. Kadro iyi, idare zayıf.

COŞKUN TÜRK: Yenilenmiş kadronun oturması için zaman lazım ve bu Trabzonspor için en önemli sorun. Çünkü sabır Trabzonspor’da duyulması hoş olmayan bir kelime.

ŞORAY UZUN: Oy Trabzon Trabzon... İçi galaylı kazan. Rapid maçı için hepimiz çok bozulduk ama daha ligin ilk maçı. Futbol ya bu; şimdi Trabzon gidip Viyana’dan turla dönerse (inşallah diyelim) ne olacak? Abdullah Avcı kahraman olacak değil mi? Eee... Ligin daha başı abiler. Bi durun daa... Bu arada taraftar yönetimden Onuachu’yu getirmesini bekliyor, söyleyeyim.