SporLigde de böyle oynayacağız

Ligde de böyle oynayacağız

Paylaş
Ligde de böyle oynayacağız

Fenerbahçe’nin, Manchester United önünde 3 puanı kaçırdığını belirten Jose Mourinho, “Neden Manchester dominant olan taraf değildi? Çünkü rakip iyiydi. Takımım tebriği hak ediyor. Şimdi aynı futbolu ligde de oynayacağız” dedi.

Fenerbahçe çok iyi oynadığı Avrupa Ligi maçında İngiliz devi Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Maçta kırmızı kart gören Jose Mourinho, “Avrupa’daki 3 maçta da iyiydik. Bizden üst seviyelerde takımlara karşı iyi oynadık. Türkiye Ligi’nde Onana gibi kaleci, Garnacho ve Rashford gibi kanatlar yok. Neden Manchester United dominant oynamadı? Çünkü rakip iyiydi, takımım bir tebriği hak ediyor. Şimdi aynı futbolu Türkiye Ligi’ne taşıyacağız. Doğru yoldayız, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CENK İÇİN ÜZÜLÜYORUM

“Maç öncesi 1 puana razı mısın deseler kabul ederdim. Ancak maç sonunda onlar bir puan aldıkları için mutludur” diyen Mourinho şunları söyledi: “Kırmızı karta itiraz etmem, çünkü 6 ay ceza alırım. Onana harika iki kurtarış yaptı, bizim kalecimizin önemli bir şey yapmasına gerek kalmadı. Yeni formatta kaç puan yeter kimse tahmin edemiyor. Burada alınacak her puan değerli. Cenk Tosun için üzülüyorum, çok iyi çalışıyor, ona gerektiği süreyi veremiyorum. Onun gibi olanlar da var. Onların zamanının geleceğini de düşünüyorum.”

NESYRİ’YE KREDİ ÇIKTI

Ligde 1 golü bulunan Youssef En-Nesyri, Avrupa Ligi’nde siftahı Manchester United karşısında yaptı. Mourinho’nun çoğunlukla birinci forvet olarak Dzeko’yu tercih etmesi nedeniyle verimsiz ve moralsiz olan Nesyri attığı gol dışında yakaladığı fırsatlar ve yaptığı presle de övgü aldı. Faslı forvet, böylece öz güven kazandı, hocasının gözüne girdi.

Haberin Devamı

KALMA KARARI BANA BAĞLI DEĞİL

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Osayi, “Kalacak mısın” sorusuna şu cevabı verdi: “Kalmak isterim ama bunun cevabını tek başına ben veremem. Karşılıklı anlaşmaya bağlı.”

SAHADAN ÇIKMASI BİR ASIR SÜRDÜ

İngiliz basını, Fenerbahçe-Manchester United maçına, Mourinho penceresinden baktı. Daily Mail, “Mourinho kırmızı kartla sahneye çıktı. Tek kişilik şovuyla bir puana ulaştı” diye yazdı. The Guardian, “Mourinho, kırmızı kart gördüğünde şok olmuş gibi göründü ve tribündeki yerini almadan önce sahayı terk etmesi bir asır sürdü” ifadesini kullandı. The Telegraph ise, “Manchester United’ın Avrupa’daki galibiyet hasreti, Mourinho’nun kırmızı kartına rağmen bir yıla ulaştı” bilgisini verdi.