SporLugano hangi ülkenin, nerenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Lugano’nun kaç şampiyonluğu var, oyuncuları kimler?

Lugano hangi ülkenin, nerenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Lugano’nun kaç şampiyonluğu var, oyuncuları kimler?

Paylaş
Lugano hangi ülkenin, nerenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Lugano’nun kaç şampiyonluğu var, oyuncuları kimler?

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında karşıya karşıya geleceği Lugano maçına dair araştırmalar sürüyor. Peki, Lugano hangi ülkenin, nerenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Lugano’nun kaç şampiyonluğu var, oyuncuları kimler?

Lugano hangi ülkenin, nerenin takımı? Sorusu, oynanacak olan karşılaşmaya kısa bir süre kala gündemde yer alıyor ve araştırılıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, 23 Temmuz Salı günü deplasmanda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak ve bu mücadeleye yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, Lugano hangi ülkenin, nerenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Lugano’nun kaç şampiyonluğu var, oyuncuları kimler?

Haberin Devamı

LUGANO HANGİ ÜLKENİN, NERENİN TAKIMI?

Lugano Futbol Kulübü, İsviçre'nin Lugano kentini temsil eden bir futbol takımıdır. 1908 yılında kurulan kulüp, İsviçre Süper Ligi'nde mücadele etmektedir. Kulüp, maçlarını Cornaredo Stadyumu'nda oynamaktadır.

LUGANO’NUN KAÇ ŞAMPİYONLUĞU VAR?

Lugano Futbol Kulübü, 2004 yılında maddi sorunlar nedeniyle küme düşmüş ve AC Lugano adıyla yeniden kurulmuştur. 2008 yılında adını yeniden Lugano Futbol Kulübü olarak değiştirmiştir. İsviçre Süper Ligi'nde çeşitli başarılar elde etmiş olmasına rağmen, kulübün lig şampiyonluğu sayısı hakkında bilgi bulunmuyor.

Lugano hangi ülkenin, nerenin takımı Fenerbahçe’nin rakibi Lugano’nun kaç şampiyonluğu var, oyuncuları kimler

LUGANO OYUNCU KADROSU

Lugano takımını İsviçreli teknik adam Mattia Croci-Torti çalıştırmaktadır. Kadrosunda Bosna Hersek, Yunanistan, İtalya, Kosova, Arjantin, Fildişi Sahili, Slovenya gibi birçok ülkeden oyuncu bulunmaktadır. Takımın kadro değeri en yüksek oyuncusu, 25 yaşındaki forvet Zan Celar'dır. Lugano'da Albian Hajdari, Lukas Mai, Ayman El Wafi, Leonid Srdic, Matim Marques gibi oyuncular yer almaktadır. Bu sezon en çok gol katkısı yapan oyuncu Zan Celar 14 gol ve 3 asist ile, en çok asist katkısı yapan oyuncu ise 13 asist ve 6 gol ile Renato Steffen'dir. Takımın toplam kadro değeri 35 milyon Euro'dur.

Haberin Devamı