SporMario Beşiktaş'ta

Mario Beşiktaş'ta

Paylaş
Mario Beşiktaş'ta

İstanbul’a gelen 31 yaşındaki orta saha ile 3 yıllık sözleşme imzalanacak. Teknik direktör van Bronckhorst’un çok istediği Joao Mario için Benfica’ya 5 milyon euro bonservis verilecek.

Beşiktaş, Portekiz Ligi takımlarından Benfica’da forma giyen Joao Mario’yu kadrosuna kattı. İstanbul’a gelen 31 yaşındaki Portekizli futbolcu merkez orta saha, 10 numara ve sol kanatta forma giyebiliyor. Siyahbeyazlı ekip, Benfica’ya 5 milyon euro bonservis ödeyecek. Mario, Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Haberin Devamı

İSTİKTARLI BİR OYUNCU

Geçen sezon 51 karşılaşmada 9 gol atan, 4 asist yapan Joao Mario istatistik verileri ile dikkat çekiyor. Porto’nun altyapısından yetişen Mario, kariyerinde 441 maça çıktı, 61 gol atıp, 84 asist gerçekleştirdi. Joao Mario, Portekiz’de Sporting ve Benfica dışında West Ham ve Inter formaları da giydi.

Joao Mario, orta, şut, oyun kurma, presle top kapma, uzun pas gibi istatistik verilerde Portekiz Ligi’nde en üst sıralarda yer buluyor.

SÜPER İKİLİ BULUŞTU

Kartal’ın yeni transferi Joao Mario, Benfica’dan Rafa Silva’nın eski takım arkadaşı. Mario, Rafa Silva ile birlikte Benfica’da şampiyonluk yaşadı. Rafa Silva, “Mario harika bir oyuncu. Hem karakterli hem lider özellikli. Şampiyonluğun en güçlü adayı olduk. Taraftarın sevgilisi olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

MARİO İKİNCİ TERCİHİMİZDİ

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, “En son Joao Mario’yu getirdik. Mario bizim ikinci tercihimizdi. Angelo olmayınca Mario’ya yöneldik. Taraftar rahat olsun bu bir panik transferi değildir” dedi.

HADJAM İLE İLGİLENDİK

İyi transferler yaptıklarını belirten Yücel, “Burada asıl pay hocamızın. Gedson yeni transfer gibi. Young Boys’un sol beki Jaouen Hadjam ile ilgilendik. Maliyeti 11-12 milyon euroya gelince vazgeçtik” diye konuştu.

TRABZONSPOR STARTI VERİLDİ

Beşiktaş, Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına, bir günlük iznin ardından başladı. Basına kapalı idman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Giovanni van Bronckhorst’un izinli olması sebebiyle idmanı Jean Paul van Gastel ile Serdar Topraktepe yaptırdı. Sivas maçında oynayanlar salonda yenileme idmanı yaptı.

CHAMBERLAİN’İN LİSANSI ÇIKTI

Beşiktaş, göndermeye çalıştığı Alex Oxlade-Chamberlain’in lisansını çıkardı. İngiliz oyuncu bazı ekiplerle görüşmüş ama transferi gerçekleşmemişti. Chamberlain, Beşiktaş’ın oynadığı son 3 maçta kadroda yer almadı.