SporMaximin hayran bıraktı

Maximin hayran bıraktı

Paylaş
Maximin hayran bıraktı

Lille maçında ilk kez sarı-lacivetli formayı giyen Maximin performansıyla beğenildi. Sürati, çalımları ve kendine güveni alkış aldı. Fransız yıldız da meydan okumaya hazır.

Fenerbahçe son dakika golüyle Lille’e 2-1 yenilirken, rövanş maçına umut taşıdı. Sarı-lacivertli ekipte Maximin, En-Nesyri ve Oğuz Aydın da ilk kez forma giydi. İlk 11’de başlayan Maximin’in kondisyon eksiği dikkat çekerken, çalımları, adam eksiltmesi ve kendine güveni alkışlandı. Mourinho rövanş maçında da ilk 11’de yer vereceği oyuncunun kondisyonunun artırılması için seferber oldu.

Haberin Devamı

RAKAMLAR GÖSTERİYOR

Yeni transferler En-Nesyri ve Oğuz Aydın ise az süre bulması, kendisine fazla top gelmemesi nedeniyle kendini fazla gösteremedi. Buna rağmen En- Nesyri’nin Lille rövanşında ilk 11’de olması bekleniyor. 70 dakika sahada kalan Maximin, 2’si isabetli 3 şut attı. 5’i başarılı 6 çalım denemesi gerçekleştirdi. 5’i kez rakip ceza sahasında olmak üzere 40 kez topla buluşan Maximin 19 pasın 12’sini doğru adrese yolladı.

İRFAN CAN YENİDEN GÖZDE

Lille maçında son 20 dakikada görev alan ve harika bir frikik golü atan İrfan Can Kahveci için iki Avrupa devi sıraya girdi. L’Equipe, “İrfan Can Kahveci’nin Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı belirsiz” derken, Monaco ve Lazio’nun transfer teklifine hazırlandığını yazdı. irfan geçen sezon 46 maçta 18 gol, 12 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

YENİ HEDEF ADANA DEMİR

Fenerbahçe’de artık hedef lige 3 puanla başlamak. Teknik direktör Jose Mourinho, “Lille maçını şimdilik unutacağız, Adana Demirspor’a odaklanacağız. İlk maçlar zordur ama kazanarak başlamak istiyoruz” dedi.

LİVAKOVİC KENDİNİ BULDU

Zaman zaman eleştirilen kaleci Livakovic, Lille maçında harika kurtarışlar ile rövanşa umut taşıdı. Hırvat kaleci çok net 5 pozisyona geçit vermedi. Livakovic, “Kurtardım, işimi yaptım. Yenilgiyi hak etmedik. Ancak rövanşı kazanıp playoff’a kalacağız” diye iddialı konuştu.

MOURİNHO ZORA DÜŞTÜ

Avrupa basını, Fenerbahçe’nin 2-1’lik Lille mağlubiyetine geniş yer verdi. Record, “Lille, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti ve Mourinho’yu riske attı” derken, Corriere dello Sport, “Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde alay konusu. Lille son dakika golüyle Mourinho’nun Fenerbahçe’sini 2-1 mağlup etti” ifadesini kullandı. Footmercato, “Lille, Fenerbahçe’yi uçuruma sürüklüyor” yorumu yaptı.