SporMeydan okumaya hazırız

Meydan okumaya hazırız

Paylaş
Meydan okumaya hazırız

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi playoff turundaki rakibi İsviçre temsilcisi Young Boys oldu. Fenerbahçe, Lille’i geçerse playoff’ta Slavia Prag- Union SG ekiplerinden tur atlayanı ile karşılaşacak. Beşiktaş’ın Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Partizan-Lugano eşleşmesinin galibi olacak. Trabzon, Rapid Wien’i elerse Braga-Servette galibi, Başakşehir Iberia Tiflis’i elerse Patrick’s Athletic- Sabah galibi ile oynayacak.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmesi için önünde tek engel, İsviçre ekibi Young Boys. İlk maç 20-21 Ağustos’ta İsviçre’de, rövanş 27-28 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak. Maçlarını 32 bin kişilik suni çim zemine sahip Wankdorf Stadı’nda oynayan Young Boys, İsviçre Ligi’nde 4 karşılaşmaya çıktı. Young Boys 3 mağlubiyet, 1 beraberlik ile lig sonuncusu durumunda. Takımın en değerli isimleri arasında forvet oyuncusu Meschack Elia, Filip Ugrinic, Joel Monteiro, Kastriot Emeri yer alıyor. Teknik direktör 55 yaşındaki Patrick Rahmen.

Haberin Devamı

BURUK İKİ MAÇTA KAAN İLK MAÇTA YOK

Galatasaray’da cezalı olan Okan Buruk, iki Young Boys maçında da kulübede olamayacak. Kaan Ayhan da ilk maçta cezalı olduğu için yok.

FORMAT DEĞİŞTİ

Şampiyonlar Ligi’nde grup formatı da değişti. Buna göre takımlar 6 maç yerine lig usulü 8 maça çıkacak. Maçların 4’ünü evinde, 4’ünü deplasmanda oynayacak. Sekiz farklı rakibi belirlemek için takımlar başlangıçta dört torbada sıralanacak. Daha sonra her takım, bu torbaların her birinden iki rakiple oynayacak şekilde kura çekecek. Puan durumunda ilk 8 içinde olanlar son 16 turuna kalacak. 9 ile 24. takımlar ise play-off oynayacak. Son 16 turu sonrası eleme maçları oynanacak.

FENER’İN YOLU AÇIK

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille’i elerse, play-off turunda Slavia Prag- Union SG eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Turu geçecek Çekya veya Belçika ekibiyle ilk maç 20 veya 21 Ağustos’ta, rövanş ise 27-28 Ağustos’ta oynanacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ ÇOK RAHAT

Beşiktaş’ın Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi ise Partizan- Lugano eşleşmesinin galibi oldu. Fenerbahçe’nin elediği İsviçre ekibi Lugano ile Sırp temsilcisi Partizan’dan tur atlayan takım ile Beşiktaş ilk maça 22 Ağustos’ta deplasmanda çıkacak. Rövanş 29 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak.

FIRTINA’YA DİŞLİ RAKİP

Trabzonspor, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya ekibi Rapid Wien’i elerse Braga-Servette maçının tur atlayanı ile eşleşecek. Playoff turundaki maçlar 22 ve 29 Ağustos’ta oynanacak. Konferans Ligi’nde Gürcistan ekibi Iberia Tiflis ile 8-15 Ağustos’ta karşılaşacak olan Başakşehir turu geçerse play-off’ta İrlanda ekibi St. Patrick’s Athletic ile Azerbaycan ekibi Sabah eşleşmesinde tur atlayanı ile karşılaşacak. Maçlar 22- 29 Ağustos’ta.