SporMontella haklıymış

Montella haklıymış

Paylaş
Montella haklıymış

İtalyan hoca, Karadağ maçı öncesi forvetsiz sistem eleştirisine, “Hatırladığım kadarıyla bizden fazla pozisyona giren takım yok” yanıtını vermişti. İleri uçta Kerem ile başlayan Türkiye, İzlanda kalesine 12’si isabetli 24 şut atarak tecrübeli hocayı bir kez daha haklı çıkardı.

Tarihinde İzlanda’yı deplasmanda ilk kez yenen Türkiye, Uluslar A Ligi’ne yükselme hedefine koşar adım ilerliyor. B Ligi 4. Grup’ta oynadığı 4 maçta elde ettiği 3 galibiyet ve 1 beraberlikle lider olan Ay-Yıldızlılar, grubu zirvede bitirme yolunda büyük avantaj yakaladı. Zorlu hava ve saha şartlarında alınan 4 gollü galibiyet bir tartışmaya ise nokta koydu. Teknik direktör Montella, Karadağ maçı öncesi forvetsiz sistem oynattığı yönündeki eleştiriye, “Hatırladığım kadarıyla bizden fazla pozisyona giren takım yok” cümlesiyle yanıt vermişti. İzlanda maçındaki istatistikler, İtalyan hocayı bir kez daha haklı çıkardı. İleri uçta esas bölgesi forvet olmayan Kerem ile maça başlayan Türkiye, rakip kaleye 12’si isabetli 24 şut attı. Katı savunmasıyla öne çıkan İzlanda, gruptaki diğer maçlarda Karadağ’a 10, Galler’e ise 8 şut şansı tanımıştı. Montella, maçın ardından basın toplantısında, “Dört farklı oyuncuyla dört gol attık. Böylece forvet tartışmaları tamamen rafa kalktı diyebilir miyiz” sorusuna, “Üzülüyorum, çünkü keyif almaya başlamıştım bu sorulardan” cevabını vererek bir anlamda kinaye yaptı.

Haberin Devamı

İNANILMAZ YÜZDE

Buzlu ve engebeli zemin nedeniyle İzlanda maçı ertelenmenin eşiğinden dönmüştü. Top kontrolünün hayli güç olduğu bu zorlu koşullarda Türkiye, 478’si isabetli 548 pas attı. Ay-Yıldızlılar, rakibi karşısında yüzde 87 gibi inanılmaz bir pas isabet oranı yakaladı. İzlanda da ise isabetli pas sayısı 229’da kaldı. Türkiye, topla oynama yüzdesinde de 59’a 41 üstünlük sağladı.

GOL KRALI KEREM

İzlanda maçında 1 gol ve 1 asistle harikalar yaratan Kerem Aktürkoğlu, Uluslar Ligi’nde 4 golle krallık yarışında zirvede. Bu durum, Montella’nın forvetsiz sistem konusunda elini güçlendiren bir diğer husus. Krallık yarışında Ronaldo ve Haaland gibi dev isimleri şu an geride bırakan 25 yaşındaki futbolcunun performansı Portekiz basınında manşetleri süsledi. A Bola, Benfica forması giyen oyuncu için, “Gecenin en güzel anı, Kerem’in ayaklarından geldi” yorumunu yaptı. O Jogo ise, “Aktürkoğlu’nun asisti ve golü Türkiye’ye zafer kazandırdı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ÇALIM USTASI KENAN YILDIZ

Kenan Yıldız, İzlanda maçındaki performansıyla göz kamaştırdı. Juventus forması giyen 19 yaşındaki futbolcu, attığı 8 çalımla bu istatistikte Uluslar Ligi’nin zirvesinde yer aldı. Maçın ardından iyi Türkçe konuşamadığı için özür dileyerek sözlerine başlayan genç oyuncu, “Sadece şunu söylemek istiyorum. Çok gururluyum, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İTALYA’DA GÜNDEM OLDU

Hakan Çalhanoğlu’nun penaltı golü, topa iki kez dokunduğu gerekçesiyle geçersiz sayılmıştı. Inter forması giyen milli futbolcunun bu hatası İtalya’da geniş yankı buldu. La Gazetta dello Sport, “Ne yapıyorsun Çalhanoğlu?” başlığını attı. Fantacalcio ise Hakan’ın kullandığı penaltıyı felaket olarak yorumladı.

KAHRAMAN ARDA

İzlanda filelerini sarsan Arda Güler, İspanya’da gündem oldu. AS gazetesi, Real Madrid forması giyen milli oyuncunun performansını, “Kahraman Arda Güler” manşetiyle öne çıkardı. Marca, “Arda Güler ‘buzda dans ederek’ 88. dakikada Türkiye’ye zafer kazandırdı” şeklinde haberi duyururken Estadio Deportivo ise “Arda Güler parlıyor” başlığını attı.

Haberin Devamı

ANKARA AYAZI GÖRMÜŞ!

İrfan Can’ın futbola başladığı kulüp olan Gençlerbirliği, flaş bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda başarılı futbolcunun Gençlerbirliği dönemindeki iki fotoğrafına yer verilip, “Ankara ayazını görmüş, İzlanda soğuğu fark etmez” ifadesi kullanıldı. Arda Güler de yaptığı paylaşımda “İrfan Can abim büyük topçu” notunu düştü.

KALECİ BİZİ İZLEMEMİŞ!

Attığı jeneriklik golle İzlanda’nın kilidini açan İrfan Can, duygularını dile getirdi. Karadağ maçında da zaferi getiren golü atan yıldız futbolcu, “Geçen maç kolay bir gol demiştim, burada da zoru denemek istedim. Kaleci bizi izlememiş diyebilirim. Kerem, uzağa çok iyi vurur. Ben, yakına iyi vururum. Kerem de maçtan sonra, “Hangisi daha güzel?” dedi. Benimki daha önemli, onunki daha güzel diyebilirim” şeklinde konuştu.

HEYECANA 1 AY ARA

Uluslar Ligi’ne bir ay ara verildi. Türkiye, gruptaki 5. maçında Galler’i 16 Kasım’da ağırlayacak. Ay-Yıldızlılar, rakibini yenmesi halinde liderliği ve A Ligi’ne yükselmeyi garantileyecek. Milliler, 19 Kasım’da Karadağ ile oynayacağı son maçın ardından grubu ikinci bitirirse Play-Off’a kalacak. A Ligi üçüncülerinden gelecek ülkeyle eşleşecek Türkiye, iki maç sonunda rakibini elerse A Ligi’nde, elenirse ise yoluna yeniden B Ligi’nde devam edecek.

Haberin Devamı

ADIM ADIM GELİYORUZ

Milli takımın savunmadaki duvarı Merih Demiral, tarihi galibiyetin ardından bir paylaşım yaptı. Yıldız oyuncu paylaşımında, “Çok mutluyuz, çok gururluyuz! Son dakikaya kadar canını dişine takarcasına mücadele eden tüm takım arkadaşlarıma tebrikler. Adım adım geliyoruz” ifadelerini kullandı.

CANDER BIRAKTI

TTF’de sürpriz bir istifa yaşandı. Yönetim kurulu üyesi Lale Cander, gördüğü lüzum üzerine görevini bıraktığını duyurdu.