Spor"Mourinho, Buruk taktiği uyguluyor"

"Mourinho, Buruk taktiği uyguluyor"

Paylaş
"Mourinho, Buruk taktiği uyguluyor"

Fenerbahçe ile Galatasaray 20 gün sonra oynayacak ancak demeç savaşları başladı. Özellikle Jose Mourinho kimle maçı olursa olsun Galatasaray ve Okan Buruk’a sataşıyor. Hedef rakibin dengesini bozmak. Buruk bunu geçmiş yıllarda başarıyla yapmıştı.

Farklı Adana Demirspor galibiyetine rağmen Galatasaray’a eleştiriler var. Icardi de sakatlandı, Cim Bom 2 hafta sonra Fenerbahçe deplasmanında ne yapar?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Adı üzerinde Fenerbahçe deplasmanı. Her şey olur. Bu yaşıma kadar öğrendiğim şey; derbiler hakkında peşin hüküm vermemek. Icardi’nin sakatlığı ilginç. Kişisel bakış açım; Avrupa’da başarılı olamadıktan sonra içeride her derbiyi alsan ne olur, gelene beş gidene on atsan ne olur?

COŞKUN TÜRK: Şampiyonlar Ligi’ne hem de Young Boys’a elenerek gidemeyen Galatasaray’da, farklı Adana Demirspor galibiyeti çok da önemli değil. Rakibin üst üste yaptığı hatalar sonrasında bu farklı galibiyetin geldiği de unutulmasın. Icardi’nin sakatlanması ve Fenerbahçe’ye karşı oynamayacak olması tabii ki büyük kayıp. İş eski takımına karşı Batshuayi’ye düşecek. Daha erken, ancak sezonun en enteresan maçlarından birini izleyeceğiz Kadıköy’de.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Tipik, gergin, elektrikli, bol faullü, hocaların kenardan da olsa birbirlerine sataşacakları klasik bir derbi bekliyorum. Hakem faktörü de önemli. Bence maçı yönetecek hakem kartlarını cebine koymasın, elinde tutsun, cebine atarsa vakit kaybeder. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin derbi sonucu iki takımın ileride ne yapacağını gösterecek.

BATSHUAYİ HARİÇ YENİLER VASAT

Sara, Jelert ve Batshuayi alındı. Bu oyuncular vazgeçilmez midir, takıma katkıları nasıl olur?

ŞORAY UZUN: Sara, Jelert ve Batshuayi iyi oyuncular. Hatta Batshuayi’nin alınması çok iyi olmuş. Icardi sakatlandı. Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değil ama bu üçü de takım için vazgeçilmez olma yolunda. Bu potansiyelleri zaten var.

COŞKUN TÜRK: Batshuayi zaten yedek güç. Fenerbahçe’de ne yaptıysa Galatasaray’da da aynısını yapacaktır. Sara haftalar ilerledikçe daha iyi olacak görüntüsünü verdi. Jelert ise soru işareti. Şu an için vazgeçilmez isimler değiller.

FAİK GÜRSES: Batshuayi hariç, diğer iki oyuncu şu ana kadar bir katkı veremedi. Bu yılki izleme komitesi sınıfta kalmıştır. Alınan oyuncular Galatasaray’da oynayacak kıvamda değiller.

Mourinho her maç sonrası Galatasaray’ı konuşuyor, Okan Buruk’a sataşıyor. Bu bir taktik mi, neden bunu yapıyor?

COŞKUN TÜRK: Geçtiğimiz sezonlarda Okan Buruk’un aynısını yaptığını söylemişler sanırım Mourinho’ya. Taktik ve rakibin dengesini bozmak adına yapılan bir davranış olarak görüyorum.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Portekizli ama bir İtalyan felsefesi ile Galatasaray’a sataşıp takım ve yönetim içinde bir kargaşa yaratmak istiyor. Mourinho’ya yönetim içinden suflörlük yapan isimlerin de olduğunu düşünüyorum.

ŞORAY UZUN: Mourinho geldiği takımlarda da bunu yapıyordu. Bu bir taktik mi bilmiyorum. Eğer taktikse Mourinho’nun son dönemlerinde pek işe yaramış gibi görünmüyor. Ortamı geren yeterince adam varken bir de Mourinho’nun germesine hiç gerek yok bence.

AMRABAT SIFIR HATA DÜŞÜNCESİYLE ALINDI

Fred ve İsmail varken Amrabat’ın alınması doğru bir karar mı? Amrabat’ın gelişi dengeleri nasıl değiştirir?

COŞKUN TÜRK: Mourinho ‘Önce güvenlik’ diyor. Fenerbahçe’de yıllardır görmediğimiz bir durum. Yıllardır şampiyonluk gelmiyorsa, Mourinho’nun yaptığının doğru olduğunu söyleyebiliriz. Uzun lig maratonu, Avrupa’da bu sezon üst üste çok maç oynanacak olması Amrabat’ın alınmasının en önemli nedenlerinden biridir. Görünen Fred-Amrabat ikilisinin oynayacağı.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe’nin yedek kulübesi o kadar doldu ki, vallahi kim var kim yok bazen ben de şaşırıyorum. Amrabat’ı hoca çok istedi. Maximin’i de arzu edip aldılar fakat henüz bir patlama yok. Amrabat bir sahaya çıksın önce. Sonra bakacağız.

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın ilgilendiği adamları almak gibi bir durumu var. Anladık. Çok paranız var. İstediğinizi alabiliyorsunuz. Tebrikler. Sonra da bunları kiraya vermenin ya da sözleşmelerini sonlandırmanın yollarına bakıyorsunuz. Bu arada kulübün ne kadar zarar ettiğini hesap eden vardır elbet. Bizim paramız değil tamam da, gövde gösterisi başka, savurganlık başka şey.

KARTAL’DA SAVUNMA SIKINTISI ÇÖZÜLMELİ

Beşiktaş, Süper Kupa ile başlayan maçlarda en hazır takım görüntüsü verdi. Bu kadro ile şampiyonluk yarışında favori konumuna yükseldi mi?

FAİK GÜRSES: Beşiktaş’ın devam eden lig pozisyonunda şampiyonluk yolunda favori gösterilmesi yanlış. Ligin henüz başındayız. Üstelik, Avrupa Kupası ve Türkiye Kupası maçları ile yoğun bir döneme girilecek. Sakatlık var, form düşüklüğü ve kart cezalılarının olacağını düşünürsek beklemede kalmak en iyisi.

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş mutlu, taraftarı mutlu... Bol pozisyona giren ve çok gol atan bir takım var. Eğer savunma konusunu da hallederlerse şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olur.

ŞORAY UZUN: Şimdiden bir favori belirlemek hem erken, hem de diğer takımlara haksızlık olur. Beşiktaş harika bir başlangıç yaptı. İyi de gidiyor. Böyle gittiği sürece sorun yok. Asıl başarı takıldıktan sonra yine toparlayabilmek.

KONU AVRUPA OLUNCA İDDİALI KONUŞMAK ZOR

Avrupa Kupası’nda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rakipleri belli oldu. Bir üst tura yükselme şansı en yüksek takım hangisi?

COŞKUN TÜRK: Fenerbahçe 2. torbadan kuraya girdi, ancak Galatasaray ve Beşiktaş’a göre daha güçlü takımlarla eşleşti. İşi biraz daha zor görünse de bir üst tura yükselir. Beşiktaş da aynı görüntüyü veriyor, turu geçer. Galatasaray şu ana kadarki performansıyla Avrupa’da hayal kırıklığı. Toparlanırsa Galatasaray da bir üst tura çıkar.

FAİK GÜRSES: Çok güçlü takımlarla oynayacaklar. 3 takımın da işi çok zor. Bu formatta gruptan çıkmak da kolay değil. Birazcık Galatasaray şanslı gibi duruyor. Sonra Beşiktaş. Fenerbahçe zor virajda.

ŞORAY UZUN: Konu Avrupa olunca büyük konuşamıyoruz maalesef. Üç takımımızın da guruplarından üstelik rahatlıkla çıkabilmeleri gerekiyor. İnşallah öyle olur. Ligimizin standardı çok enteresan. Buradan giden takımlarımız orada zorlanırken kendi mahallelerinde şov yapıyorlar. Şu standardımızı biraz yükseltebilirsek iki Türk takımı neden final oynamasın?

SABIR İLE TRABZON YAN YANA GELMEZ

Avcı gitti, Güneş konuşuluyor. Ligin henüz başı olması nedeniyle gelen hoca ile Trabzonspor şampiyonluk yarışında olabilir mi?

FAİK GÜRSES: İkinci kez aynı takıma aynı hocanın getirilmesi hiçbir zaman sonucu değiştirmemiştir. Trabzonspor yönetimi Avcı ile sınıfta kaldı. Avrupa Kupası ve lig gösteriyor ki futbolcu huzursuz. Meunier, Trezeguet, Berat çabucak gitti. Nwakaeme’nin durumu bilinmiyor. Onuachu gelmezse işleri çok zor. Şenol hoca ile kentin arası açık. Eski Başkan Faruk Özak taraflar arasında ombudsmanlık yapıyor. Sergen olmaz. Fatih Tekke gelmez. En iyisi Sadi Tekelioğlu şimdilik.

COŞKUN TÜRK: Avcı hatalarını görmeden sürekli ileriyi işaret etti. Sezon başından beri yazdığım gibi sabır ile Trabzon kelimesi yan yana gelemezdi ve Avcı gitti. Gelen teknik direktörün işi zor olacak. Çünkü kendisinin kurmadığı bir takımda başarılı olması istenecek.

ŞORAY UZUN: Hayırlısı diyelim. Trabzon bu sene bir şekilde dikiş tutturamadı. Erken müdahale belki de çok daha iyi olmuş olacak. Belki müdahale etmekte daha geç kalınsaydı sezon elden gidecekti. Bunları bilemiyoruz. Bildiğimiz şey ligin henüz başı ve Trabzon her zaman şampiyonluk yarışındadır. İki üç seri galibiyet her şeyi toparlar.