SporMourinho etkisi

Mourinho etkisi

Paylaş
Mourinho etkisi

Fenerbahçe’de Mourinho, Strasbourg ile oynanan hazırlık maçında kafasındaki sistemin sinyallerini verdi. Tadic’in yaratıcılığını ön plana çıkaran Portekizli hoca, stoperlerden başlayacak hücumlarda kanat organizasyonları ile rakibini alt etmeyi planlıyor.

Fenerbahçe, hazırlık maçında Strasbourg’u 4-0 yenerek Avusturya kampını tamamladı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Lugano ile oynanacak maç öncesi en ciddi sınav olan karşılaşmada Mourinho, nasıl bir sistem kullanacağının sinyallerini verdi.Geçen sezon sol kanatta oynayan Tadic’i forvet arkasında oyun kurucu olarak görevlendiren Portekizli hoca, Sırp futbolcuya daha özgür bir alan bırakmayı planlıyor. Tadic bu pozisyonda oldukça başarılıydı. Mourinho’nun sisteminde stoperlerin rolü büyük. Deneyimli hoca, stoperlerin pasıyla başlayacak kanat hücumlarına çok önem veriyor. Özel biri, Çağlar’ın tekniğini, Djiku’nun ise hızını ön plana çıkaracak. Mourinho’nun benimsediği diziliş gereği sarı-lacivertliler, transferde hızlı kanat oyuncularına yönelecek. Kısaca, yeni sezonda Fenerbahçe’nin hücumları defans hattından başlayıp kanatlardan şekillenecek.

Haberin Devamı

MAXİMİN BEKLENİYOR

Sarı-lacivertliler, Allan Saint-Maximin’in transferi için tüm pürüzleri ortadan kaldırdı. Yönetim, Fransız sol kanat için sunduğu teklifi revize ederek transferi ilk başta veto eden Suudi Arabistan Federasyon Finansal Sürdürülebilirlilik Komitesi’nden onay aldı. Kanarya, Al Ahli forması giyen 27 yaşındaki futbolcuyu, satın alma opsiyonuyla kiralayacak. Ancak bu opsiyon, zorunlu olmayacak. Maximin’in kısa süre içinde İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Suud ekibinde geçtiğimiz sezon 31 maçta forma giyen yıldız futbolcu, 4 gol ve 10 asistlik performans sergilemişti.

EMRE MOR’A SERT UYARILAR

Strasbourg maçının ardından Mourinho, Emre Mor’a sert uyarılarda bulundu. Genç futbolcuya bireysel oynamayı bırakması yönünde sert çıkan Portekizli teknik adamın, “Takım oyununda hiç yoksun. Topu aldığın zaman etrafını hiç görmüyorsun. Bireysel yeteneklerin çok üst düzey ama böyle gidersen üst düzey futbolcu olamazsın, oyun bundan ibaret değil” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

OĞUZ AYDIN FENER YOLUNDA

Kanarya, Oğuz Aydın transferinde mutlu sona çok yakın. Sarı-lacivertliler, 23 yaşındaki sağ kanat için Alanya yönetimiyle el sıkıştı. Başkan Ali Koç’un telefonda görüşüp ikna ettiği ve 4 yıllık sözleşme imzalayacak olan yıldız oyuncunun bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Oğuz, geçtiğimiz sezon Akdeniz ekibinde 38 maçta 18 gol atıp 8 asist üretti.

BARTUĞ ELMAZ PARLADI

Fenerbahçe’de sezon öncesi yapılan kampların parlayan yıldızı Bartuğ Elmaz oldu. Sarı-lacivertlilerin oynadığı 4 hazırlık maçında da görev yapan 21 yaşındaki ön libero, özellikle yüksek isabetli pas yüzdesi ise dikkat çekti. Bartuğ; Ploiesti maçında yüzde 91, Admira karşısında yüzde 90, Hajduk Split mücadelesinde yüzde 94, Strasbourg önünde de yüzde 98 isabetli pas yüzdeleri ile mücadele etti.