SporMourinho, Lille maçı için kadro ve sistemi belirleyemiyor

Mourinho, Lille maçı için kadro ve sistemi belirleyemiyor

Paylaş
Mourinho, Lille maçı için kadro ve sistemi belirleyemiyor

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Lille ile karşılaşacak. Mourinho, kadro, sistem ve taktik seçimi için henüz kararını vermedi.

Lugano’yu eleyen Fenerbahçe yarın Fransız ekibi Lille ile Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçına çıkacak. Teknik direktör Jose Mourinho’nun kafasında “Kırk tilki” dolaşıyor. Portekizli teknik adam, Fred’in yokluğunda onun görevini Ferdi’ye vermeyi düşünüyor.

Haberin Devamı

Fred’in yokluğunda ön liberoda İsmail banko oynayacak. Onun partnerinin ise Ferdi olma ihtimali var. Ancak Ferdi topla çıkmayı seviyor, burada yapılacak top kaybı golle sonuçlanabilir. Ayrıca Ferdi, sol bekteki yüksek performansını burada sergileyebilir mi, soru işareti. Ferdi bölgesinde kalırsa İsmail’in partneri Mert Hakan Yandaş olabilir.

DZEKO MU ÇİFT FORVET Mİ?

Mourinho’nun bir başka düşüncesi ise forvette. Son maçlarda form tutan Edin Dzeko ilerlemiş yaşına rağmen favori görünüyor. Ancak büyük umutlarla alınan ve kalitesinden şüphe edilmeyen Nesyri de hazır. Portekizli teknik adam için ikisinden birini seçmek kadar, ikisini aynı anda oynatmak da bir seçenek. Tek forvet oynaması halinde Dzeko’nun şans bulacağı, Nesyri’nin ise hamle oyuncusu olacağı konuşuluyor. Mourinho’nun Dzeko-Nesyri ikilisini seçip, orta sahadan bir oyuncuyu eksiltmesi de ihtimal dahilinde görünüyor. Portekizli teknik adamın maçın gidişine göre defans kurgusunu 3’lüye dönüştürebileceği de belirtiliyor.

Haberin Devamı

MAXİMİN ŞANS BEKLİYOR

Lille maçında forma bekleyen oyunculardan biri de Maximin. Sakatlığı geçen kanat oyuncusu için Mourinho yer arıyor. Son Lugano maçında bir kanatta Tadic, diğerinde Ferdi oynamıştı. Portekizli hoca Ferdi’yi sol beke veya ön liberoya kaydırırsa Maximin’e yer açabilir. Bu durumda kanatlarda Tadic-Maximin olacak.

SAVUNMAYA ÖZEL UYARI

Fenerbahçe, yarın oynayacağı Lille maçından avantajlı bir skorla dönmek istiyor. Teknik direktör Mourinho, “13 Ağustos’ta Kadıköy’deki rövanşa iyi bir avantaj taşımalıyız. Elbette kazanmak için sahaya çıkacağız. Disiplinli ve dikkatli olacağız. Bireysel hatadan gol yemeyeceğiz, savunmada yardımlaşacağız” uyarıları yaptı.