SporMourinho sistemini değiştiriyor! Samsun deplasmanı ilk sınav

Mourinho sistemini değiştiriyor! Samsun deplasmanı ilk sınav

Paylaş
Mourinho sistemini değiştiriyor! Samsun deplasmanı ilk sınav

Mourinho, hep savunduğu “İyi hücum maç kazandırır, iyi savunma kupa” tezinde esneme yapacak. “En iyi savunma güçlü hücumdur” mottosuyla yola devam edecek olan Portekizli hoca, Samsun maçıyla birlikte prese dayalı ve daha saldırgan bir oyun sistemine geçiş yapacak.

Fenerbahçe’de teknik patron Mourinho, milli ara sonrası daha ofansif futbol oynatmayı planlıyor. Portekizli hoca, hep savunduğu “İyi hücum maç kazandırır, iyi savunma kupa” tezinde esneme yapacak. Mevcut sistemde rakiplere fazla pozisyon verildiğini düşünen ‘Özel biri’ yola “En iyi savunma güçlü hücumdur” mottosuyla devam edecek. Mourinho, ilk uygulamayı Samsun deplasmanında gerçekleştirecek. Yaptığı analizlerde ligin en motive takımlarından olan Karadeniz ekibinin kolay pozisyona girdiğine kanaat getiren tecrübeli teknik adam, öncelikle sert pres uygulamayı planlıyor. Rakibi kendi yarı alanına hapsederek hücuma çıkmalarını engellemek isteyen Mourinho, erken bulunacak bir golle de Samsunspor’un oyun planını bozmanın peşinde. Sarılacivertliler, planın başarılı olması halinde ligin ilerleyen bölümlerinde de daha saldırgan bir futbolu tercih edecek.

Haberin Devamı

DJİKU’YA TAM NOT

Kanarya’nın başarılı stoperi Djiku, milli mesaide geçer not aldı. 30 yaşındaki futbolcu, ülkesi Gana’nın Afrika Uluslar Kupası elemelerinde Sudan ile sahasında 0-0 berabere kaldığı maçta 90 dakika forma giydi. Savunmadaki kritik müdahaleleri ile dikkat çeken Djiku, 14 Ekim’de oynanacak rövanşın ardından İstanbul’a dönüp takıma katılacak.

İSTATİSTİKLER İSMAİL DİYOR!

Omuz bağlarından sakatlığı bulunan ve tedavisi devam eden İsmail Yüksek, ilk 7 haftada gösterdiği performansla dikkat çekti. Amrabat’ın gelişi sonrası forması tehlikeye giren 25 yaşındaki futbolcu, yüzde 84 pas isabet oranı ile ligin en iyi isimleri arasında yer aldı. Maçların hepsine ilk 11’de başlayan ve ortalama 77 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, maç başı 6 top çalma ve 2 tehlikeli atak kesme ile takımına katkı sağladı.

Haberin Devamı

SZYMANSKİ SIKINTISI

Milli takımda olan Szymanski’den Fenerbahçe’yi tedirgin eden haber geldi. Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Michal Probierz, sakatlığı bulunan 25 yaşındaki oyuncunun iki gün idman yapmadığını ve önceki gün de bireysel çalıştığını açıkladı. Szymanski’nin, bugünkü Portekiz maçında süre alıp almayacağı belirsiz.

ÜÇ GÜN İZİN

Fenerbahçe, 4 gün süren Samsun maçı hazırlıklarına ara verdi. Sarı-lacivertli futbolcular, teknik direktör Mourinho’nun kararıyla üç gün izin yapacak. Dün başlayan dinlenme süreci yarına kadar devam edecek. Kanarya, pazartesi günü hazırlıklarına kaldığı yerden başlamak için tekrar sahaya inecek.

ALTAY KRİZİ

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden Manchester United’da ilginç gelişmeler var. İngiliz basını, Altay Bayındır ile hocası Erik ten Hag arasında kriz yaşandığını öne sürdü. Haberde Hag’ın, Altay’ın transferinin ardından iki hafta boyunca milli oyuncuyla herhangi bir görüşme yapmadığı belirtildi. Bu durumun takımda da olumsuz etki yaptığı yorumunda bulunuldu.

MOURİNHO GİTTİ

Fenerbahçe’de teknik direktör Mourinho, kızı Matilde’nin düğünü için ülkesine gitti. Bugün başlayacak ve Portekiz’de ‘yılın düğünü’ olarak adlandırılan organizasyon iki gün sürecek. Lizbon yakınlarındaki Setubal’de bulunan Azeitao aile çiftliğinde yapılacak düğüne yüzlerce konuğun özel jetlerle geleceği ve organizasyonun üç farklı mekanda yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı