SporO altın gelecek!

O altın gelecek!

Paylaş
O altın gelecek!

Güney Koreli Im Aeji’yi deviren Hatice Akbaş, Paris 2024’te tarih yazdı ve 54 kiloda final biletini cebine koydu. Milli boksör, 8 Ağustos Perşembe günü Çinli Yuan Chang’ın karşısına olimpiyat şampiyonluğu için çıkacak.

Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024’te tarih yazıyor. Milli sporcu, 54 kiloda müthiş bir başarıya imza attı ve adını finale yazdırdı. Yarı finalde Güney Koreli Im Aeji ile karşılaşan Hatice, rakibine 3-2 üstünlük sağladı ve olimpiyat şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. Maç boyu rakibine oranla daha üstün bir performans sergileyen milli boksör; ilk raundu 3-2, ikinci raundu 4-1 ve son raundu da 3-2’yle kazanıp final biletini cebine koydu.

Haberin Devamı

Hatice, 8 Ağustos Perşembe günü Çinli Yuan Chang’ın karşısına altın madalya için çıkacak. Yarı finalin ardından sıcağı sıcağına duygularını dile getiren milli sporcu, “Çok mutluyum. Hedefim altın madalya. Adım adım ilerliyorum. Ülkeme bu mutluluğu yaşatırsam ne mutlu bana. Umarım altın madalyayı ülkeme getiririm. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

METE İLE ULAŞ HEDEFİ VURAMADI

Olimpiyat Şampiyonu okçumuz Mete Gazoz, bu kez madalyanın uzağında kaldı. Milli sporcu, erkekler klasik yay çeyrek finalinde dünya 1 numarası Güney Koreli Woojin Kim’e 6-4 mağlup olarak Paris 2024’e veda etti. Aynı kategorideki diğer sporcumuz Uleş Berkim Tümer de son 16 turunda ABD’li Brady Ellison’a 6-2 yenilerek elendi. Finalde, sporcularımızı eleyen iki isim karşılaşırken altın madalya 6-5’lik skorla Woojin Kim’in oldu.

Haberin Devamı

HELAL SANA ESRA

Boksta madalyayı garantileyen bir başka sporcu Esra Yıldız Kahraman oldu. 57 kiloda ringe çıkan Esra, Brezilyalı Jucielen Cerqueira Romeu’yu 4-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Milli boksör, 7 Ağustos Çarşamba günü saat 22.30’da Tayvanlı Lin Yu Ting ile karşılaşacak. Ting, cinsiyet testini geçemediği için 2023 Dünya Boks Şampiyonası’ndan diskalifiye edilmişti.

NOVAK DJOKOVİC EKSİĞİ TAMAMLADI

Teniste tek erkeklerin şampiyonu Novak Djokovic oldu. Carlos Alcaraz’ı 7-6 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yenen Sırp raket, altın kazanırken kariyerindeki madalya koleksiyonunu tamamladı. 37 yaşındaki Djokovic, kariyerinin ilk olimpiyat şampiyonluğuna uzanırken olimpiyatta altın madalyayı boynuna takan en yaşlı tenisçi oldu. 21 yaşındaki İspanyol tenisçi ise olimpiyatta final gören en genç sporcu unvanını aldı.

KAZANAMAM O BİR ERKEK

Cezayirli boksör Imane Khelif, bir kez daha tartışma yarattı. Kadınlar 66 kiloda mücadele eden Khelif, çeyrek finalde Macar rakibi Luca Anna Hamori’yi 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Cezayirli sporcu, trans birey olduğu iddiasıyla eleştiri oklarının hedefindeydi. Çeyrek final maçında Hamori’nin antrenörlerinin verdiği direktifler karşısında “Kazanamam, o bir erkek” dediği bir video ortaya çıktı ve bu sözler olay yarattı.

Haberin Devamı

YİĞİT YALÇIN DİSKALİFİYE OLDU

Milli yelkencimiz Yiğit Yalçın Çıtak, ILCA 7 kategorisinde yedinci yarışta diskalifiye olurken, sekizinci yarışı 20. sırada bitirdi. Dördüncü günü genel klasmanda 43 sporcu arasında 23. sırada tamamlayan sporcumuzun mücadelesi bugün iki yarışla sürecek. 10 yarış sonunda ilk 10’da yer alan sporcular madalya yarışına katılacak.

SENA 27. BİTİRDİ

Milli atıcı Sena Can, finale kalamadı. Kadınlar skeet elemelerinde mücadele eden milli sporcu, eleme turunu 125 atışta 110 isabet sağlayarak tamamladı. Genel klasmanda 27. sırayı elde eden Sena, olimpiyata veda etti.