SporOlympiakos mucizesi

Olympiakos mucizesi

Paylaş
Olympiakos mucizesi

Konferans Ligi’nde şampiyon Olympiakos oldu. Yunan ekibi, Atina’da oynanan finalde Fiorentina’yı normal süresi 0-0 biten maçta uzatmada 1-0 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Avrupa Ligi gruplarından elendikten sonra yoluna Konferans Ligi son 16 Play-Off turundan devam eden Pire ekibine kimse şans vermiyordu. Yunan temsilcisinin son 16 turunda şampiyonluk oranı 1’e 28’di. Fenerbahçe’yi elediği çeyrek final öncesi, 1’e 19’luk oranla 8 takım içinde son sıradaydı. Ancak Fenerbahçe ve Aston Villa’yı eleyen, finalde de Fiorentina’yı deviren Olympiakos, mucizevi bir şampiyonluk kazandı.

Haberin Devamı

ÇIRAKLIKTAN KRALLIĞA

Olympiakos’a Konferans Ligi şampiyonluğunu getiren golü atan El Kaabi’nin futbolculuk öyküsü hayli dikkat çekici. 11 golle Konferans Ligi’ni ‘Gol Kralı’ olarak tamamlayan ve yolu bir dönem Türkiye’den geçen Faslı forvet, 1.5 sezon Hatayspor forması giydi. El Kaabi, bu süreçte 55 maçta 26 gol ve 4 asist üretti. 15 yaşındayken ailesine yardım için okulu bırakıp marangoz çıraklığı yapan El Kaabi, sol bek olarak başladığı futbol kariyerinde forvete evrilip Avrupa’da krallık yaşadı.

FENERBAHÇE’Yİ KAHREDEN TABLO

Fenerbahçe’nin Avrupa’da son üç sezonda karşılaştığı rakiplerden 3 tanesi Avrupa’da kupa kazandı. 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe’nin grup aşamasındaki iki maçta da berabere kaldığı E.Frankfurt, Avrupa Ligi kupasını müzesine götürdü. 2022-2023’te ise son 16 turunda sarı-lacivertlileri eleyen Sevilla, Avrupa Ligi’ni kazandı. Bu takımlara son olarak, çeyrek finalde Fenerbahçe’yi penaltılarda eledikten sonra Konferans Ligi’ni kazanan Olympiakos da eklendi.

Haberin Devamı

KARTAL HEDEFTEYDİ

Fenerbahçe, Olympiakos’a penatlılarda elenirken eleştiri oklarının hedefinde İsmail Kartal vardı. Deneyimli hoca; Dzeko, Fred, İrfan Can ve Szymanski’yi oyundan alıp takımda penaltı atacak isim bırakmamıştı. Hatta Fred’in oyundan çıkarken ‘Neden ben’ şeklindeki serzenişi çok konuşulmuştu.