SporOsimhen Aslan oldu

Osimhen Aslan oldu

Paylaş
Osimhen Aslan oldu

Galatasaray, Napoli’nin Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen’i kiraladı. Sarı-kırmızılılar, dün gece İstanbul’a getirdiği 25 yaşındaki forvete 10 milyon euro maaş ödeyecek.

Galatasaray, transfer döneminin bitimine az süre kala Avrupa’da ses getiren bir hamleye imza attı.Sarıkırmızılılar, Napoli’nin yıldız forveti Victor Osimhen’i kiralık olarak kadrosuna kattı. İtalya’ya gidip transferi bitiren Galatasaray yönetimi, yıldız golcüye 10 milyon euro maaş ödeyecek. Satın alma opsiyonunun yer almadığı sözleşmeye göre sarı-kırmızılılar, herhangi bir kiralama bedeli ödemeyecek. Sağlık kontrolünden geçirilecek Nijeryalı forvetin bugün imza atması bekleniyor. 2020’den bu yana Napoli forması giyen 25 yaşındaki futbolcu, 133 maçta 76 gol attı ve 18 asist yaptı.

Haberin Devamı

SORUNLU BİRİSİ!

Osimhen’in Galatasaray’a gelmesiyle Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun golcü futbolcuyla ilgili geçmişte söylediği ifadeleri akıllara geldi. Mourinho, “Osimhen, Drogba’ya benziyor ama Didier kendini hiç yere atmazdı” diyip yıldız ismin sorunlu bir futbolcu olduğunu ifade etmişti.

EN PAHALI 4. FORVET

Victor Osimhen, dünyanın en pahalı golcüleri arasında ilk 5’de yer alıyor. Transfermarkt’ın verilerine göre 180 milyon euroluk değerleriyle Erling Haaaland ve Kylian Mbappe zirveyi paylaşırken Inter forması giyen Lautaro Martinez 110 milyon euroluk değeriyle 3, Osimhen ise 100 milyon euro ile 4. sırada.

SIRADA KOSTİC VAR

Cim Bom, transferde İtalya’ya hücum etti. Yönetimin Juventus’un kanat oyuncusu Filip Kostic için görüşmelere başladığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı idarecilerin bugün 31 yaşındaki Kostic transferinde olumlu sonuç alması bekleniyor. Yıldız isim, Juventus’ta 87 maçta 3 gol-15 asistlik performansı sergiledi.

Haberin Devamı

OPSİYONLU KİRALAMA

Sarı-kırmızılılar, yeni sol beki Ismail Jakobs’u önceki gece İstanbul’a getirmişti. 25 yaşındaki Senegalli futbolcunun sözleşmesinin detayları açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada Monaco’ya 1 milyon euro kiralama bedeli ödenecek. Zorunlu satın alma opsiyonunun ise 8 milyon euro olduğu belirtildi. Deneyimli futbolcu ise bu sezon için net 2.1 milyon euro alacak. 2021 yılından bu yana Monaco’da forma giyen Jakobs, Fransız ekibinde çıktığı 105 maçta 1 gol attı ve 8 asist yaptı.

AKTÜRKOĞLU BENFİCA’DA

Avrupa’da futbol oynamayı hayal eden Kerem Aktürkoğlu’nun bu hayali gerçekleşti. Milli futbolcu, Portekiz devi Benfica’ya imza atmak için yurttan ayrıldı. Uçağa binerken bir hayli mutlu olduğu gözlenen Aktürkoğlu için Benfica, Galatasaray’a 11 milyon euro ödeyecek. 26 yaşındaki Kerem, 4 sezon formasını giydiği sarıkırmızılı kulüpte 179 maçta 46 gol- 42 asistlik performans sergiledi.

ASLAN İLK 5’TE

UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak maçlar sonrası oluşacak sıralama simüle edildi. Football Meets Data’nın yayınladığı sıralamaya göre ilk 5’te tek Türk takımı yer aldı. Galatasaray’ın yüzde 41 ihtimalle son 16 turuna doğrudan yükseleceği ön görüldü.

Haberin Devamı