SporOsimhen'in neden golden sonra Günay'a koştuğu ortaya çıktı

Osimhen'in neden golden sonra Günay'a koştuğu ortaya çıktı

Paylaş
Osimhen'in neden golden sonra Günay'a koştuğu ortaya çıktı

Galatasaray'ın 3-0 kazandığı Antalyaspor maçında çok konuşulacak bir gol atan Osimhen'in gol sevince koştuğu kaleci Günay Güvenç sevinçle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ile kaleci Günay Güvenç, Avrupa Ligi'nde oynanacak Elfsborg maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Günay Güvenç'e "Antalyaspor maçında Osimhen'in sevincini seninle paylaştığını gördük. Takım içindeki misyonun hakkında ne söylemek istersin?" sorusu soruldu. Günay ise bu soruya şu yanıtı verdi:

"Benim takımda misyonlarım var. Oynasam da oynamasam da... Hoca her yere yetişemeyebilir. Takımdaki beraberlik, arkadaşlık konusunda oyuncuların misyonu başlıyor. Kendimi bu alanda önemli figür olarak görüyorum. Geçmiş kulüplerimde de bunu yaptım. Benim görevlerimden biri yeni gelen oyuncularına kulübün tarihini anlatmak... Hocam görev verirse elimden geleni de yaparım. Bu karakterimde vardır. Benim misyonum oynayıp para kazanmak değil sadece, farklı misyonlarım da var. Gençlere yardımcı olmak, takımdaki arkadaşlığı en yüksek seviyeye çıkarmak. Yedek kalıp dinlenecek biri değilim. Yüzde yüzümle çalışıyorum. Ben her ne anlamda olursa olsun takıma yardımcı olmalıyım."

Haberin Devamı

"BEN HOCAYA DOĞRU KOŞACAK SANDIM"

"Osimhen'le kulübede yan yana oturuyorduk. Bana sürekli sorular sordu. Atatürk'le alakalı, İstiklal Marşımızla alakalı sorular sordu. Gerçekten çok açık biri. Buraya sadece zaman geçirmek için gelmiş biri değil. Golü attıktan sonra ilk koştuğunda ben hocaya doğru koşacak sandım. Sonra hocaya bir 'çak' yaptı ve bana koştu."

Günay'ın açıklamaları esnasında Teknik Direktör Okan Buruk da, "Ben de bana geliyor, doğum günümü kutlayacak sandım" demesi basın odasında gülüşmelere neden oldu.

İşte Buruk'un sözleri:

"İlk 8'e girmek ve son 16'ya kalmak için motivasyonumuz yüksek. Moralimiz yerinde. Ligde oynadığımız oyun, içerideki hava dostluk hepsi bizim için bir sonraki maça daha güçlü taşıyor. Ne kadar çok maç oynarsak oynayalım moral en iyi şekilde bizi hazırlıyor. Rakibimizi de biliyoruz, analizini de yaptık. Bugün oyuncularımıza da gösterdik. Geçiş hücumunu etkili oynayan bir takım. Burada da dikkat etmemiz gereken yerler olacak. Topun sahibi olacağız, sakin olmamız ve hareketli olmamız bize çok fazla pozisyon getirecek. Oyuncularıma, takımıma, taraftarlarıma güveniyorum. Kendi sahamızdayız. Galatasaray'ın genlerinde olan Avrupa'daki başarısını sahaya yansıtmaya çalışacağız."
Haberin Devamı ›

Haberin Devamı

SOL BEKTE KİM OYNAYACAK?

"Bugün karar vereceğiz. Yarın maçta görürsünüz. Kadro seçimlerimizi antrenmanda deneyeceğiz, yarın maçtan önce dizilişi göreceksiniz. Oyuncu tercihleriyle ilgili hiçbir şey söylemedik bu zamana kadar."

"En iyi olanlar sahada olacak. Bazen maçlara başlayıp, değişiklikler sonrası gelen 11'ler var. Bazen genç oyuncularımızı sokamıyoruz. Forma şansı geldiğinde her oyuncumuzu değerlendireceğiz."