SporÖzel birine özel tören

Özel birine özel tören

Paylaş
Özel birine özel tören

Mourinho, statta 40 bini aşkın taraftar önünde Fenerbahçe ile 2+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Portekizli hoca, “Artık sizin ailenize aidim. Sizin büyük tutkunuz için burada olmayı çok istedim. Sizin hayalleriniz, benim hayallerimdir” dedi.

Fenerbahçe Mourinho’ya, Portekizli teknik adam da sarı-lacivertlilere kavuştu. Öğlen saatlerinde İstanbul’a gelen deneyimli hoca, akşam ise kendisi için özel olarak düzenlenen törenle tribünleri dolduran 40 bini aşkın taraftarın huzuruna çıktı. ‘Özel biri’ lakabıyla bilinen 61 yaşındaki çalıştırıcı, Ülker Stadı’nın çimlerine çıktığında Kadıköy’de yer yerinden oynadı. Başkan Ali Koç ile birlikte sahaya meşaleler ve kendisi için özel hazırlanan klip eşliğinde çıkan Mourinho’yu taraftarlar bağrına bastı. Törende duygularını dile getiren Mourinho, “Öncelikle sevginizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

BASIN KARŞISINDA

Adım Fenerbahçe ile anıldığından beri göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürler. Normalde her teknik adam kazandığı zaferlerden sonra böyle bir sevgi görür. Bu da bana büyük bir sorumluluk veriyor. Size söz veriyorum, artık sizin ailenize aidim. Futbol tutkusunu en iyi hissedebileceğim yerlerden birindeyim. Sizin bu büyük tutkunuz için burada olmayı çok istedim. İmza atacağım andan itibaren sizin hayalleriniz, benim hayallerimdir” dedi. Portekizli teknik adam, bugün saat 14.00’te 1907 tribününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

BU FORMA BEDENİM!

Mourinho, yaptığı hareketle taraftarı coşturdu. Fenerbahçe formasını gösteren deneyimli hoca, “Bu forma artık benim bedenim” ifadesini kullandı. Mourinho’nun bu cümlesi büyük alkış alırken taraftarlar Mourinho lehine tezarühatta bulundu.

Haberin Devamı

O BİR DÜNYA MARKASI

Ali Koç, imza töreninde Mourinho’ya övgü yağdırdı. Koç, “Tarihi bir adımı camiamızla birlikte atıyoruz. Mourinho tartışmasız dünyanın gelmiş geçmiş en iyi ilk 5 hocadan bir tanesi. Şampiyonluklar için bizi tercih etti. Kendisine ‘hoş geldin, hayırlı olsun’ diyorum. Kendisi 4 kez yılın teknik direktörü unvanı kazanmış biri. Sadece başarılı değil, o bir dünya markası. Winner (kazanan) hoca konumunu burada da gösterecektir. Daha gelmeden ülkemizin olağanüstü bir tanıtımını yaptı. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yaşa Fenerbahçe” ifadelerini kullandı.

SABİTZER SESLERİ

Takımın başına Mourinho’yu getiren Fenerbahçe, transferde de büyük oynuyor. Orta sahaya takviye düşünen yönetim, liste başına Marcel Sabitzer’i koydu. Dortmund formasıyla önceki gün Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren 30 yaşındaki Avusturyalı merkez orta sahanın güncel piyasa değeri 20 milyon euro. Sarılacivertliler, yıldız futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Kariyerinde Bayern Münih ve Manchester United gibi dev kulüplerde de forma giyen Sabitzer’in, Dortmund’la olan sözleşmesi 2027 yılında sona erecek.

PARAYLA YAPAMAZSIN!

Mourinho’nun Fenerbahçe’ye gelişi Türk futboluna marka değeri açısından büyük katkı sağlayacak. Portekizli hocanın ülke tanıtımına olumlu etkisi parayla gerçekleştirilemez cinsten olacak. Wembley’de oynanan Real Madrid- Dortmund finalinde de gözler, Mourinho’nun üzerindeydi. Yayıncı kuruluş, 61 yaşındaki teknik adamı sık sık ekranlara getirip hocalık kariyerini Türkiye’de Fenerbahçe’nin başında sürdüreceğine vurgu yaptı. Kısacası tüm dünya, Mourinho faktörüyle Türk futbolunu yakından takip edecek.

Haberin Devamı

KAFANIZA GÖRE ADAM ALMAYIN!

Fenerbahçe’de başkan adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç’a yüklenmeye devam etti. Almanya’da Frankfurt Fenerbahçeliler Derneği’nde açıklamalar yapan Yıldırım, mevcut yönetimi transfer konusunda ikaz etti. Yıldırım, “Onları uyarıyorum. Kafalarına göre oyuncu transferi yapmasınlar. Seçimi biz kazanırsak hocanın dışında eğer futbolcu alırlarsa onlarla çalışmayacağım. Haberleri olsun” ifadelerini kullandı.