Spor"Paris'te rekorlarla şampiyon olacağım"

"Paris'te rekorlarla şampiyon olacağım"

Paylaş
"Paris'te rekorlarla şampiyon olacağım"

Paris Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya beklediğimiz sporculardan Mete Gazoz yine iddialı. 25 yaşındaki Mete, “50’nin üzerinde madalya kazandım, Paris’te favoriyim, stres oluyor elbette ama rekor kırarak şampiyon olacağım” dedi.

Dünya okçuluğunda tarihi başarılara imza atan milli sporcu Mete Gazoz, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu ünvanını alan ilk okçu olmayı başardı. 7 yıllık milli takım kariyerinde 50’nin üstünde madalya kazanan, üstelik yarısı altın olan Mete Gazoz şimdi Paris’te şampiyonluğu hedefliyor. 25 yaşındaki Mete Gazoz, “Hayatım okçuluk üzerine kurulu. Çok çalışıyorum ve hedefe kilitleniyorum. Paris’te gözler üzerimde olacak, favoriyim ama bunların getirdiği zorluklar da var. Bunun üstesinden geleceğim” diyerek umutlu konuşuyor.

Haberin Devamı

TAKIM OLARAK GÜÇLÜYÜZ

Mete Gazoz şunları söyledi: “Olimpiyat tarihimizde ilk defa takım madalyası kazanabiliriz. Bu yüzden takım maçlarını herkesin izlemesini tavsiye ediyorum. Paris öncesi çok güçlüyüz. Tokyo’da şampiyon oldum. Paris’e de yeniden olimpiyat şampiyonu olmak için gidiyorum. Hazırlıklarımız çok güzel gidiyor. Paris’te de istediğimiz sonuçları alacağız. İlk hedef Paris ama yaşım genç, kaç olimpiyat görürüm bilmiyorum. Formumu korumak için çalışmalarıma hiç ara vermiyorum.”

GENÇ OKÇULAR AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Milli okçular, Romanya’da düzenlenen Avrupa Gençlik Şampiyonası’nı 6’sı altın 13 madalyayla zirvede tamamladı. Yağız Sezgin, Hazal Burun ve Elif Berra Gökkır altın madalya kazanırken, Arda Ege Dönmezgüç ve Berkay Akkoyun gümüş madalya aldı. 21 sporcu ile katıldığımız şampiyonada 13 madalya kazandık.

Haberin Devamı

OLİMPİYAT AÇILIŞI SEİNE’DE YAPILACAK

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye oyunlara 18 branşta 102 sporcu ile katılacak. Yaz Olimpiyatları’nın tarihinde ilk defa açılış töreni bir stadyumda gerçekleşmeyecek. Tören, şehrin sembollerinden Seine Nehri’nde düzenlenecek. Yaklaşık 15 bin sporcuyu taşıyan tekneler, Tolbiac Köprüsü’nün altından yola çıkarak Seine Nehri boyunca Eyfel Kulesi’nin olduğu noktaya, Diena Köprüsü’ne kadar 6,2 kilometre boyunca geçit yapacak. Olimpiyatıların tüm coşkusu Eurosport 1 ve Eurosport 2 ’ye ek olarak BluTV ve S Sport Plus’ta yer alacak 7 adet Eurosport Olimpiyat pop-up kanalı ile TV+ Eurosport 4K Olimpiyat kanalında yayınlanacak.