Spor Portekiz sahnede

Portekiz sahnede

Paylaş
Portekiz sahnede

F Grubu’nda bugün önemli bir maç daha var. Grubun favori takımı Portekiz, saat 22.00’de başlayacak mücadelede Çekya ile karşılaşacak. Leipzig Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Marco Guida yönetecek.

Guida’nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Filippo Meli ve Giorgio Peretti yapacak. Portekiz ile Çekya tarihlerinde 6. kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 5 maçta Portekiz 4, Çekya bir defa kazandı. Bu karşılaşmalarda Portekiz 10, Çekya 2 gol kaydetti. Portekiz, rakibiyle oynadığı son maçtan farklı skorla galip ayrıldı. İki takım, 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi’nde 24 Eylül 2022’de Çekya’da karşılaştı. Diogo Dalot (2), Bruno Fernandes ve Diogo Jota’nın golleriyle sonuca giden Portekiz, maçı 4-0 kazandı.

Haberin Devamı

RONALDO’NUN GÖZÜ REKORDA

Portekiz’in kaptanı Ronaldo, rekorlarına bir yenisini eklemek için sahneye çıkıyor. 39 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Çekya maçında forma giymesi halinde 6 farklı Avrupa Şampiyonası’nda süre alan ilk futbolcu olacak. Daha önce EURO 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020’de mücadele ederek 25 karşılaşmada 14 kez ağları sarsan tecrübeli futbolcu, turnuva tarihinin en çok maça çıkan ve en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunuyor. Ronaldo, turnuvada ağları havalandırması halinde 6 şampiyonada gol sevinci yaşayacak ve kendisine ait olan rekoru geliştirecek.

28 YILDIR YENİLMİYOR

İki takımın karşılaşmalarında Portekiz’in bariz üstünlüğü bulunuyor. Çekya, Çekoslovakya dağıldıktan sonra Portekiz ile karşılaştığı maçlarda tek galibiyetini, EURO 1996’da elde etti. Turnuvanın çeyrek finalinde Portekiz ile karşılaşan Çekler, 1-0’lık skorla galip geldi.

Haberin Devamı