SporRekor fiyata alıcı buldu

Rekor fiyata alıcı buldu

Paylaş
Rekor fiyata alıcı buldu

Hipodrom.com'un ana sponsoru olduğu "2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği” İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. North Pasha isimli safkan için ödenen 4.5 milyon TL, tarihin en yüksek bedeli olarak kayıtlara geçti.

Hipodrom.com’un ana sponsoru olduğu “2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği” İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (TYAYSD) ile Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin (SİAYSD) ilk kez ortak olarak düzenlediği ve 30 safkanın satışa sunulduğu etkinlikte 3 İngiliz tayı yeni sahiplerine kavuştu. Nimet Arif Kurtel’in sahibi olduğu North Pasha (Baba: Air Vice Marshal, Anne: All About Anna) isimli safkan, 4.5 milyon TL’lik satış bedeliyle etkinliğin en pahalı tayı oldu.

Haberin Devamı

7.5 MİLYON TL KABUL GÖRMEDİ

Yeni sahibi Kaan Müjdeci’nin ödediği bu rakam, Türkiye’deki satışlarda bir tay için verilen en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. 4 milyon TL ile Vermithrax ve 1 milyon TL bedelle The Snake Pit, etkinlikte sahip bulan diğer safkanlar oldu. Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu Perfect Sunset (Baba: Cataline Cruiser, Anne: Hasiti) isimli tay için ise açık artırmada 7.5 milyon TL’lik teklif yapıldı. Ancak bu fiyat, sahibinin belirlemiş olduğu muhammen bedelin altında kaldığı için satış gerçekleşmedi. Bu rakam da tay satışı organizasyonlarında sunulan en yüksek teklif unvanını aldı.

PROJE MÜJDESİ

Hipodrom.com Genel Müdür Yardımcısı Emre Kokkaya, yeni projelerin müjdesini verdi. Türk atçılığının gelişimine destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Kokkaya, “Türkiye hipodromlarına kıymetli atların kazandırılması ve aynı zamanda bu sporu icra edecek yetenekli jokeylerin yetişmesi için önümüzdeki dönemde de birçok projeyi hayata geçireceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BAHTLARI AÇIK OLSUN

TAY TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz, birçok yeni at sahibini, yetiştiriciyi ve at severi sektöre kazandırmak adına etkinliğin önemine dikkat çekti. Cantınaz, “Atçılık camiasında bizim çok sevdiğimiz bir sözümüz vardır. ‘At koşar, baht kazanır’ deriz. At satın alan herkesin bahtı açık olsun diyorum” şeklinde konuştu.

DESTEK SÜRECEK

4 milyon TL’lik bedelle Vermithrax isimli safkanın yeni sahibi olan Hipodrom. com Genel Müdürü Ersin Erdem, etkinliğin ana destekçisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Erdem, “Tayların ülkemizdeki çiftliklerde yetiştirilmiş olması, atçılık açısından ülkemize değer kazandıracaktır. İnanıyorum ki; bugün yeni sahiplerine kavuşan taylar, gelecekte Türk atçılığının göğsünü kabartan yeni başarılara imza atacak. Hipodrom.com olarak biz de at yarışı sporunun gelişmesi için daima desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.