SporRekorları parçalayan en büyük Aslan

Rekorları parçalayan en büyük Aslan

Paylaş
Rekorları parçalayan en büyük Aslan

Konya deplasmanında üst üste 2, toplamda 24. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Süper Lig’de kırılmadık rekor bırakmadı. 100 puan barajını aşan ilk takım olan Cim Bom, bir sezonda en fazla maç kazanan ve en uzun süre yenilmeyen ekip unvanını alırken iç sahada da harikalar yarattı.

Re re re ra ra ra, Galatasaray Galatasaray Cim Bom Bom... Gelenek değişmedi, mayıslar yine Galatasaray’ın oldu. Ligin son haftasına ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde lider giren sarıkırmızılılar, Konya’da sürprize izin vermedi. Zorlu deplasmanda 3-1 kazanan Aslan; üst üste 2, toplamda ise 24. şampiyonluğuna uzandı. Göz kamaştıran bir sezon geçiren ve Fenerbahçe ile birlikte ligi domine eden Galatasaray, neredeyse kırılmadık rekor bırakmadı. Sarı-kırmızılılar, lig tarihinde 100 puan barajını aşan ilk takım unvanını elde etti. Cim Bom, ligde bir sezonda en fazla maç kazanan (33) ekip oldu. Evinde üst üste 18 maç kazanan Aslan, iç sahada 35 maçlık yenilmeme serisi yakaladı. Cim Bom, 23 maçlık kaybetmeme serisiyle de Süper Lig rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

KRALSIN ICARDİ

Icardi, şampiyon tamamladıkları Süper Lig’de gol kralı oldu. Konya ağlarını iki kez havalandıran Arjantinli forvet, 25 gole ulaşıp “Bu ligin kralı benim” dedi. Tangocunun ardından 21 golle Fenerbahçeli Edin Dzeko ikinci sırayı elde ederken Sivassporlu Rey Manaj ise 18 golle üçüncü oldu. “Milyonlarca euro teklif vardı. Ama ben buraya para için değil, şampiyonluk için geldim” diyen Icardi, “Bakalım Kadıköy’de nasıl bir kutlama var. Biz şampiyonluğu kutluyoruz” sözleriyle ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye de göndermede bulundu.

HEDEFİMİZ GERÇEK BEŞİNCİ YILDIZ!

Adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdıran teknik direktör Okan Buruk, sıranın 25. şampiyonluğa geldiğini söyledi. Birçok rekor kırarak şampiyonluğa uzandıklarını dile getiren genç hoca, “Yeni hedefimiz 5. yıldızı takmak. Ama gerçek 5. yıldızı takmak. Bizde her şey gerçek. Taraftarımıza, ‘Bayrakları hazırlayın, mayıslar bizimdir’ dedim. Öyle de oldu. Galatasaray’ın büyük taraftarıyla, başkanımız ve yönetimimizle önemli bir iş başardık” dedi.

Haberin Devamı

CİM BOM’A DEV GELİRDEV GELİR

Galatasaray, şampiyonlukla birlikte dev bir gelirin sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar, şampiyonluk primi olarak 39.8 milyon TL alacak. Aslan, ligde topladığı puanların karşılığı olarak 85 milyon 836 TL gelir elde etti. Galatasaray ayrıca, yayın gelirlerinden şampiyonlar payı olarak 77 milyon 625 bin TL kazandı.

BAY ASİST MERTENS

Ligde gol kralı gibi asist kralı da Galatasaray’dan çıktı. Berkan’ın attığı golün pasını veren Belçikalı futbolcu Merten, ligi 16 asistle tamamlayıp krallık tacını taktı. Bu istatistikte ikinciliği ise 14’er asisti bulunan Fenerbahçeli Dusan Tadic ile Kasımpaşalı Haris Hajradinovic paylaştı.

TÖREN BUGÜN

Galatasaray, şampiyonluğu bugün Rams Park’ta taraftarıyla birlikte kutlayacak. Sarı-kırmızılıların şampiyonluk kupasını da alacağı tören, saatler 19.05’i gösterdiğinde başlayacak.

MUSLERA’NIN 7. HARİKASI

Fernando Muslera, Galatasaray tarihine damga vurmaya devam ediyor. Sarı-kırmızılılara 2011 yılının yaz döneminde transfer olan Uruguaylı kaleci, bu sezonla birlikte toplamda Süper Lig’de 7. şampiyonluğuna ulaştı. 37 yaşındaki tecrübeli file bekçisi, Şenol Güneş’i geride bırakıp en fazla şampiyonluk yaşayan kaleci oldu. Muslera, “1 sezon daha buradayım. Yüzde 100’ümde olduğum sürece de burada kalacağım” dedi.

Haberin Devamı

İYİ UYUYACAĞIZ

Icardı, daha önce yaptığı uyuma sevinci hareketini maçın ardından Muslera ve Torreira ile birlikte tekrarladı. Icardi bu sevincin anlamını, “Bize saldırı olduğunda cevap vermemiz gerekiyor. Bence bu gece iyi uyuyacağız” şeklinde özetlemişti