SporŞampiyonluğa artık 1 kaldı

Şampiyonluğa artık 1 kaldı

Paylaş
Şampiyonluğa artık 1 kaldı

Galatasaray, Karagümrük deplasmanında kazanıp şampiyonluk ateşini iyice yaktı. Barış Alper, Mertens ve Berkan’ın golleriyle sonuca gider sarı-kırmızılılar, ligde geride kalan iki haftada 1 puan alırsa 24. şampiyonluğunu ilan edecek.

Galatasaray şampi... Deplasmanda Karagümrük’ü 3-2 deviren Cim Bom, son iki haftaya girilirken 6 puan farkla liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, iki maçta 1 puan dahi alsa 24. şampiyonluğunu ilan edecek. 32. dakikada Mertens’in pasında Ziyech’in ceza alanı dışından sağ ayağıyla vurduğu top, direğin dibinden auta gitti. Galatasaray baskılı olduğu bölümde kalesinde golü gördü. 34’te Mendes, orta alandan gelip ceza alanına girer girmez vurdu ve Muslera’yı avladı: 1-0.

Haberin Devamı

45+4’te Mertens’in ceza alanı içinden ortasına iyi yükselen Barış Alper, şık bir kafa vuruşuyla skora denge getirdi: 1-1. 60’ta Can ortaladı, müsait pozisyonda Mendes, üstten dışarı gönderdi. 70’te Barış Alper, çok zor pozisyonda çevirdi, Mertens takımını öne geçirdi: 1-2. 80’de Sirigu, önce Icardi sonra da Kerem Demirbay’a gol şansı tanımadı. 83’te Markao, attığı golle Galatasaray’ı strese soktu: 2-2. 90’da Berkan, ‘Galatasaray bitti demeden bitmez’ dedi: 2-3.

REKORLAR PARAMPARÇA

Sarı-kırmızılılar, rekorlarına her hafta bir yenisini ekliyor. Cim Bom, ligde üst üste 17. galibiyetini alırken yenilmeme serisini ise 24 maça yükseltti. Deplasmanda üst üste 8. galibiyetini alan Galatasaray, oynadığı son 19 maçın hepsinde gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

BÜYÜK HEDİYEYİ VERDİM

8 maçtır üst üste skor katkısı veren, bu süreçle 5 gol, 9 asist üreten Mertens, galibiyeti eşine adadı. Belçikalı oyuncu, “Bugün Anneler Günü. Eşim de bir anne ve ona bugün çiçekler verdim. Sahada gol atarak da en büyük hediyeyi verdim” ifadelerini kullandı.

KADROYU BOZMUYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Karagümrük karşısında kadroda değişiklik yapmadı. Son dönemde kazanan kadroyu bozmayan genç hoca, ligde üst üste 4. kez aynı 11’le sahaya çıktı.

BU SENARYO MÜKEMMEL

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, derbide şampiyon olmak istediklerini söyledi. Genç hoca, “Sezon başı böyle senaryo koysalar, 2 maç kala 6 puan farkla derbiye giriyorsunuz. Geçen sene fark 5’ti, bu sezon 6 puan fark var. 1 puan da artırdık geçen seneye göre. Mükemmel senaryo. Ne olursa olsun, beraberlik yetse de derbiyi kazanmak istiyoruz” dedi. Maçın kaderini Barış Alper’in belirlediğini belirten Buruk, “Barış’ın birebirleri, gücü, kuvveti, attığı, attırdığı gol. Üretme sorunumuzu Barış Alper çözdü” şeklinde konuştu.