Spor"Şampiyonluk için geldim"

"Şampiyonluk için geldim"

Paylaş
"Şampiyonluk için geldim"

Mourinho, Fenerbahçe’deki ilk hedefini Süper Lig’in zirvesi olarak belirledi. Portekizli hoca, “Taraftarların hayalini biliyorum. İmkanım olsa yarın idmana, hafta sonu maça çıkarım. Bana olan ilgi beni etkiledi, şimdi benim bir şeyler gösterme zamanım” dedi.

Fenerbahçe’ye önceki gün imza atan Mourinho, dün medyanın karşısındaydı. Portekizli hoca, başkan Ali Koç ve sportif direktör Mario Branco ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hedeflerini açıklayan fenomen teknik adam, önceliği şampiyonluğa verdi. Mourinho, “Sıfır söz veriyorum, kulübe karşı bağlılık, tutku, taraftarlara karşı empati sözü verebilirim. Bu forma artık derimin bir parçası. Kulüpte herkesin bu düşüncede olmasını isterim. Söz vermem ama ana hedefimiz Süper Lig’i kazanmak. 99 puandan daha az alalım ama şampiyon olalım. Bunu söylemem doğru olmayabilir ama umarım EURO 2024’teki oyuncularımız erken elenir ve hızlı dönerler. Benim için hırs her maçı kazanmaktır. Fenerbahçe’nin gerçeği bu. Taraftarların hayalini biliyorum. İmkanım olsa yarın idmana, hafta sonu maça çıkarım. Bana olan ilgi beni etkiledi, şimdi benim bir şeyler gösterme zamanım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SESİMİ YÜKSELTİRİM

Mourinho, Türk futbolunu yakından takip ettiğini söyledi. Özel biri, “Portekiz’de Türkiye Ligi canlı olarak veriliyor. Haftada 2 maç yayınlanıyor. Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce Türkiye Ligi’ni izliyordum. Türkiye Ligi’nin daha iyi bir lig olmasını istiyorum. Fenerbahçe için sesimi yükseltmem gerekirse, iki kere düşünmem” diye konuştu.

STERLİNG RÜYASI

Mourinho’nun gelişiyle birlikte birçok yıldız futbolcunun adı, Fenerbahçe ile anılmaya başladı. Raheem Sterling, bu isimler arasında sarılacivertli taraftarları en çok heyecanlandıran oyuncuların başında geliyor. Chelsea forması giyen 29 yaşındaki İngiliz sol kanat, son dönemde her ne kadar düşüşte olsa da tartışılmaz bir kaliteye sahip. Profesyonel kariyerine Liverpool’da başlayan Sterling, 2015’te 49 milyon sterlin (57.5 milyon euro) karşılığında Manchester City’ye imza atmıştı. Premier Lig’de 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadığı Manchester City formasıyla 337 maçta görev alan İngiliz futbolcu, 131 gol kaydetti. İki sezondur Chelsea’de oynayan yıldız oyuncu, çıktığı 81 maçta 19 gol ve 11 asist üretti.

Haberin Devamı

DERDİ PARA DEĞİL

Başkan Ali Koç, Mourinho’nun maddi şartlar nedeniyle Fenerbahçe’yi tercih etmediğini söyledi. Koç, “Sayın Mourinho, Türkiye’ye para için gelseydi Suudi Arabistan’da olurdu, Türkiye’de başka kulüpte olurdu, diğer seçim adayımızda olurdu. Bizim ona sunduğumuz proje neticesinde teklifimizi kabul etti” dedi. Transfer çalışmalarına da değinen Koç, “Mourinho ile biraz sonra yapacağımız toplantıda duyacaklarıyla içi rahatlayacaktır” ifadesini kullandı.