SporSenin yerin devler ligi

Senin yerin devler ligi

Paylaş
Senin yerin devler ligi

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi yolunda çok önemli bir maça çıkıyor. Kanarya, Fransa’da 2-1 mağlup olduğu Lille’i Kadıköy’de ağırlayacak. Tek hedef kazanarak tur atlayıp Devler Ligi’ne bir adım daha yaklaşmak.

Fenerbahçe, bugün Kadıköy’de tarihi bir sınav verecek. Teknik direktör Jose Mourinho ile birlikte lig şampiyonluğu hedefinin yanı sıra Şammpiyonlar Ligi gruplarında da mücadele etmek isteyen sarı-lacivertliler, Fransa’da 2-1 yenildiği Lille’i konuk edecek. Kanarya, Lille karşısında 2 ve daha farklı her türlü galibiyette adını bir üst tura yazdıracak. Lille’in galibiyeti ve beraberliğin Fransız ekibini play-off’a taşıyacağı eşleşmede, 1 farklı Fenerbahçe galibiyeti halinde ise maç uzayacak. Temsilcimiz, Lille’i geçmesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Bugün Belçika’da karşılaşacak iki ekibin ilk maçını Slavia, 3-1 kazanmıştı.

Haberin Devamı

KADIKÖY’DE KAZANIYOR

Fenerbahçe, taraftarı önünde Avrupa kupalarında oynadığı 135 maçta 71 galibiyet elde etti. 28 kez sahadan beraberlikle ayrılan Kanarya, 36 defa yenildi.

ÇİLİNGİR MAXİMİN

Fenerbahçe’nin Lille karşısında en önemli kozlarından biri Maximin olacak. Teknik direktör Jose Mourinho, hızıyla dikkat çeken oyuncusundan sık sık rakip ceza sahasına doğru katetmesini istedi. Sarı-lacivertliler, Maximin’in açacağı alanlardan gol bulmaya çalışacak.

"MUTLAKA GOL BULMALI 6 YERSEK 7 ATMALIYIZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lille maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Portekizli hoca şunları söyledi: “90 dakika içinde maçı kazanabiliriz. Maç uzatmaya da gidebilir. Biz penaltılara çalıştık. Bu yüzden kameraların antrenmandan çıkmasını istedim. Her şey hakkında bir sürü söylenti var. Takımın gelişmesi gerekiyorsa, en iyi oyuncularını kaybetmemesi gerekiyor. Ferdi’nin kalmasını istiyorum. Tabii ki bu olay benden büyüktür. Ferdi olağanüstü bir profesyonel, hep en iyisini veriyor. Sadece umarım kalır diyebilirim. Eğer 6 gol yersek ama 7 tane de attıysak problem yok. 0-0 biterse yarın eleniyoruz. Mutlaka gol atmamız gerekiyor. Rahat olmamız ve maçın keyfini çıkararak sonuca gitmemiz lazım.”

Haberin Devamı

BURUK’A GÖNDERME

Mourinho ezeli rakipleri Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk hakkında da şunları söyledi: “Emin olduğum bir şey var ki Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, kart görmeden sahaya 4 metre girebiliyor. Ancak ben 1 metre bile kart görmeden giremiyorum. Galatasaraylı bir futbolcu başka bir oyuncunun suratına yumruk atıp kart görmeyebiliyor. İlk haftada bunu öğrendim.” dedi.