SporŞevval İlayda Tarhan kimdir? Olimpiyat sporcusu Şevval İlayda Tarhan kaç yaşında, nereli? Şevval İlayda Tarhan kariyeri ve başarıları!

Şevval İlayda Tarhan kimdir? Olimpiyat sporcusu Şevval İlayda Tarhan kaç yaşında, nereli? Şevval İlayda Tarhan kariyeri ve başarıları!

Paylaş
Şevval İlayda Tarhan kimdir? Olimpiyat sporcusu Şevval İlayda Tarhan kaç yaşında, nereli? Şevval İlayda Tarhan kariyeri ve başarıları!

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamında Yusuf Dikeç ile birlikte havalı tabanca karışık kategorisinde başarı elde etmesi ile gündeme geldi ve Şevval İlayda Tarhan kimdir? Araştırılıyor. Peki, Şevval İlayda Tarhan kimdir? Olimpiyat sporcusu Şevval İlayda Tarhan kaç yaşında, nereli?

Şevval İlayda Tarhan kimdir? Sorusu, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda göstermekte olduğu başarı ile birlikte birçok kişi tarafından merak edildi ve gündemde yer aldı. Yusuf Dikeç ile birlikte havalı tabanca karışık kategorisinde 582 puan ile birlikte finale çıkmaya hak kazanan Şevval İlayda Tarhan kimdir? Olimpiyat sporcusu Şevval İlayda Tarhan kaç yaşında, nereli? Şevval İlayda Tarhan kariyeri ve başarıları!

Haberin Devamı

ŞEVVAL İLAYDA TARHAN KİMDİR?

Şevval İlayda Tarhan, 4 Şubat 2000'de Ankara'da doğmuş bir milli atıcıdır. Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitimine devam eden Tarhan, 10 metre havalı tabanca branşında yarışmaktadır. 2015 yılından beri aktif olarak yarışmalara katılan sporcu, Avrupa ve dünya çapında önemli başarılar elde etmiştir.

2019 Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış ve Avrupa Gençler rekoru kırmıştır. Ayrıca, 2022 ISSF Dünya Kupası'nda bronz madalya ve 2023 Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak adını duyurmuştur. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmektedir. 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmış ve 10 metre havalı tabancada gümüş madalya kazanmıştır.