SporŞölen başlıyor

Şölen başlıyor

Paylaş
Şölen başlıyor

Paris’te düzenlenecek Paralimpik Oyunları, bugün başlıyor. 8 Eylül’e kadar sürecek oyunların açılış töreni saat 21.00’de gerçekleştirilecek. Oyunlarda ilk müsabakalar ise yarın oynanacak.

Türkiye, tarihinde 8. kez yer alacağı oyunlara rekor sporcu sayısıyla katılım gösterecek. Paris 2024’te Türkiye’yi 15 branşta 48’i kadın, 46’sı erkek, 94 milli sporcu temsil edecek. Milliler; atıcılık, görme engelliler futbol (B1), atletizm, okçuluk, golbol, masa tenisi, tekvando, badminton, eskrim, tenis, halter, kürek, triatlon, judo ve yüzme branşlarında madalya mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

BAYRAK ONLARDA

Paralimpik Oyunları’nın açılış töreninde Türk Bayrağı’nı taşıyacak kadın ve erkek milli sporcular belirlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bayrağımızı para yüzücü Sevilay Öztürk ile para tekvandocu Mahmut Bozteke’nin taşıyacağını açıkladı.

ATLETİZMDE 16 SPORCU

Bireysel branşlarda Türkiye’nin en fazla kota aldığı spor dalı 16 milli isimle atletizm oldu. Atletizmde özel sporcular 7, görme engelli sporcular 5, bedensel engelli sporcular 4 kota aldı. Bu branşı judo (10), okçuluk (9), tekvando (8), masa tenisi (8) ve atıcılık (8) takip etti.

EN BAŞARILI BRANŞ PARA MASA TENİSİ

Paralimpik Oyunları’nda en başarılı olduğumuz branş, para masa tenisi. Milli para masa tenisçiler; 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere bugüne kadar toplam 10 madalya kazandı. Türkiye’ye tarihindeki 8 olimpiyat altınının 2’sini milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk getirdi. Öztürk, Rio 2016 ve Tokyo 2020’de üst üste iki kez olimpiyat şampiyonu oldu.

Haberin Devamı