SporSorun var kayıp yok

Sorun var kayıp yok

Paylaş
Sorun var kayıp yok

Sezona sancılı giren Galatasaray’da beklenen ayrılıklar gerçekleşmeyince transfer çalışmaları durma noktasına geldi. Ancak Beşiktaş hezimetinin ardından Hatay ve Konya karşısında alınan iki galibiyet derin krizin önüne şimdilik set çekti.

Galatasaray’da sancılı başlayan sezon, lig açısından şimdilik kayıpsız sürüyor. Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında yaşanan hezimetin ardından toparlanan sarıkırmızılılar, Hatay ve Konya galibiyetleriyle ligde 2’de 2 yaptı. Ancak oynanan futbol camiayı memnun etmezken takımdaki eksikler de gün yüzüne çıktı. Yönetimin, yapılacak takviyeler konusunda eli kolu bağlı durumda. Beklenen ayrılıklar gerçekleşmeyince transfer çalışmaları durma noktasına geldi. Kiralanması beklenen Zaha’da pürüz çıkınca Fildişili oyuncu mecburen Avrupa listesine yazıldı. Kerem Aktürkoğlu için Spartak Moskova ile el sıkışıldı ama yıldız futbolcu Rus ekibine ‘evet’ demedi. Köhn, Oliveira ve Halil de gelen tekliflere olumlu dönmedi. Hal böyle olunca hem transfer stratejisi sekteye uğradı hem de mali yük ağırlığını korudu. Sarıkırmızılı yöneticiler sorunu çözme konusunda kara kara düşünürken üst üste alınan iki galibiyet, derin krizin önüne şimdilik set çekti.

Haberin Devamı

DALYASI BURUK OLMADI

Konyaspor mücadelesi Okan Buruk için özel bir anlam taşıyordu. Başarılı teknik adam, Galatasaray kariyerindeki 100. maçına çıktı. Ligde iki şampiyonluğu, bir de Süper Kupa zaferi bulunan Okan Buruk yönetiminde Galatasaray, 77 galibiyet, 10 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı. Cim Bom bu süreçte 230 kez rakip ağları havalandırırken kalesinde 94 gol gördü.

SNEİJDER’I YAKALADI

Konya karşısında 1 gol ve 1 asistle oynayan Kerem Aktürkoğlu, dikkat çeken bir performansa imza attı. Galatasaray formasıyla 45. golünü kaydeden 25 yaşındaki oyuncu, kulübün efsanelerinden Wesley Sneijder’ı yakaladı. Hollandalı oyuncu; sarı-kırmızılılarda 45 gol, 44 asist üretmişti. 45 gol ve 40 asisti bulunan Kerem, 5 kez daha skora katkı vermesi halinde Sneijder’ı geride bırakacak.

Haberin Devamı

BAYARSLAN’A TEPKİ

Sarı-kırmızılılar, Konya deplasmanından zaferle dönse de maçın VAR hakemi Volkan Bayarslan’a tepkili. Yönetim, Icardi’nin golünün iptaline neden olan Bayarslan için kulüp hesabından sıcağı sıcağına tepki mesajı yayımlarken VAR müdahalesinin gerekmediğini savundu. Hakem yorumcuları da pozisyonda faul olmadığı konusunda fikir birliğine varıp Bayarslan’ın kararını hatalı bularak eleştirdi.

ARA VERMEDİ

Cim Bom, Konya deplasmanı dönüşü ara vermeden idman yaptı. Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında çarşamba günü Young Boys’a konuk olacak sarıkırmızılılar, o karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Rejenerasyon çalışması gerçekleştiren Galatasaray, bugün yapacağı antrenman ile hazırlıklarını sürdürecek.

10 numara Arrascaeta

Galatasaray’da yönetim, bir yandan kadrodaki şişkinliği azaltmaya uğraşırken bir yandan da hedeflerini belirliyor. İlerleyen yaşı nedeniyle Mertens’in sezon boyu üst düzey performans gösteremeyeceğini düşünen sarıkırmızılılar, 10 numara transferi için Giorgian de Arrascaeta’yı listenin ilk sırasına koydu. Flamengo forması giyen 30 yaşındaki Uruguaylı futbolcu için milli takımdan arkadaşları Muslera ile Torreira, devreye girecek. Güncel piyasa değeri 15 milyon euro olan tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz sezon 30 maçta 7 gol ve 9 asistlik performans sergilemişti.

Haberin Devamı

AKBAŞ İÇİN TAZİYE MESAJI

Galatasaray, geçtiğimiz gün vefat eden sanatçı Aydemir Akbaş için bir taziye mesajı yayımladı. Kulübün Divan Kurulu Üyesi olan Akbaş’ın vefatından dolayı derin üzüntü duyulduğunun belirtildiği mesajda, “Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” ifadesi kullanıldı.