SporSouthgate devri kapandı

Southgate devri kapandı

Paylaş
Southgate devri kapandı

EURO 2024 finalinde İspanya’ya kaybeden İngiltere’de beklenen ayrılık gerçekleşti. 2016’dan beri İngiltere Milli Takımı’nı çalıştıran Gareth Southgate, görevinden istifa etti.

53 yaşındaki İngiliz teknik adam, özellikle grup aşamasında ve son 16 turunda hem oynanan futbol hem de oyuncu tercihleri nedeniyle sert şekilde eleştirilmişti. Kaybedilen son iki Avrupa Şampiyonası finalinde takımın başında olan Southgate yönetiminde İngiltere; 102 maçta 64 galibiyet, 20 beraberlik ve 18 mağlubiyet yaşadı. Southgate, İngiltere Milli Takımı’nın başındaki tüm zamanların en çok galibiyet alan üçüncü teknik direktörü konumunda. İngiltere’nin Avrupa Şampiyonası finali oynadığı her iki turnuva da Southgate yönetiminde gerçekleşti ve bu başarıyı daha önce hiçbir teknik direktör elde edemedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE DAMGASI

İngiliz yayın organı The Athletic, EURO 2024’ün en iyi maçlarını açıkladı. Listenin ilk beşinde, Türkiye’nin iki maçı yer aldı. Gürcistan’ı 3-1 mağlup ettiğimiz mücadele 2. basamakta yer bulurken Avusturya’yı 2-1 yendiğimiz maç ise 5. sıraya konuldu. Listenin zirvesinde İspanya’nın Almanya’yı 2-1 yendiği maç var.

UEFA EN İYİ 11’İ AÇIKLADI

UEFA, Avrupa Şampiyonası’nın en iyi ilk 11’ini açıkladı. Listede, şampiyon İspanya’dan 6 futbolcuya yer verildi. İspanya’nın yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İsviçre’den oyuncular kadroda kendilerine yer buldu. Listede hiçbir Türk futbolcusunun olmaması, büyük tepki çekti. En iyi 11 şöyle: Cucurella, Rodri, Ruiz, Olmo, Yamal, Williams (İspanya), Musiala (Almanya), Maignan (Fransa), Walker (İngiltere), Saliba (Fransa) ve Akanji (İsviçre)

Haberin Devamı