SporSultanlar sahnede

Sultanlar sahnede

Paylaş
Sultanlar sahnede

Olimpiyattaki en büyük madalya umutlarımızdan olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024’te ilk servisini bugün kullanacak. Ay-Yıldızlılar’ın Hollanda ile oynayacağı karşılaşma saat 10.00’da başlayacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Olimpiyattaki en büyük madalya umutlarımızdan olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bugün sahneye çıkıyor. C Grubu’nda mücadele edecek olan Filenin Sultanları, Paris 2024’teki ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 10.00’da başlayacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Hollanda’ya en son 2018 yılının ağustos ayında 3-0 yenilen milli takım, 6 yılda 8 kez karşılaştığı rakibine mağlup olmadı. Tarihte üçüncü kez olimpiyatta boy gösterecek olan Ay-Yıldızlılar, İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetiminde öncelikli olarak çeyrek finali hedefliyor. Milliler, grup aşamasında İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar ile en iyi iki grup üçüncüsü toplam 8 takım çeyrek finale yükselecek. Sultanlar; 1 Ağustos’ta Dominik Cumhuriyeti, 4 Ağustos’ta ise İtalya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

SANTARELLI: BU TURNUVAYI HAK ETTİK

Milli takımın hocası Santarelli, Hollanda maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Olimpiyatta madalya almanın zorluğuna dikkat çeken İtalyan başantrenör, şunları söyledi: “Bu turnuvayı oynamayı hak ettik ama burada en iyi voleybolumuzu oynamalıyız. Biliyorum ki zor olacak, herkes madalya kazanmak istiyor. Türkiye için zor olacak çünkü daha önce hiç böyle bir turnuvanın sonunda yer almadı. Birçok voleybolcu için olduğu gibi benim ve teknik ekibim için de ilk olimpiyat oyunları. Ne olacağını bilemiyoruz, bence burada deneyim çok önemli ve umarım sürprizlerden biri biz oluruz.”