SporSultanlar'dan müthiş dönüş

Sultanlar'dan müthiş dönüş

Paylaş
Sultanlar'dan müthiş dönüş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, C Grubu’ndaki ilk maçında Holllanda karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandı. Paris 2024’e galibiyetle başlayan milliler, ikinci maçında perşembe günü Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ilk maçında Hollanda karşısında geriden gelerek kazandı. İlk setin sonlarında 5 sayılık seri bulan Hollanda, ilk seti 25-19 önde bitirdi. Portakallar, ikinci seti de 25- 19 kazandı. Üçüncü sette Melissa Vargas, üstünlüğünü hissettirdi ve 25-22’yle setler 2-1’e geldi. 4. seti de 25-22 kazanan Sultanlar, karşılaşmada eşitliği sağladı: 2-2. A Milli Voleybol Takımı, son anları çekişmeli geçen karar setini 15-13, maçı 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandı. Paris 2024’e galibiyetle başlayan milliler, gruptaki ikinci maçında perşembe günü saat 10.00’da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

SANTARELLI: ELEŞTİRİLER ÇOK SAÇMA

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Daniele Santarelli, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirtip kadro eleştirilerine cevap verdi. İtalyan antrenör, “Çok zor bir maçı kazanmayı bildik. Gergindik, sakat oyuncularımız var. Kadro eleştirileri çok saçma. İnsanlar bu takım için en iyisini istiyorsa, doğru şey bu şekilde saldırmak değil. Benim düşüncem bu” diye konuştu.

VARGAS İLK 12’YE GİRDİ

Melissa Vargas, performansıyla maça damga vurdu. Vargas özellikle son 3 sette müthiş oynayıp Hollanda galibiyetinin mimarı oldu. Milli oyuncu aldığı 30 sayıyla, Olimpiyatlar tarihinde bir maçta 30 sayı barajını geçen 12. oyuncu olarak kayıtlara geçti.

HEDEFİMİZ FİNALLER

Haberin Devamı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, ilk 3’e girip madalya hedeflediklerini söyledi. Üstündağ, “Galibiyetle başlamak çok güzel. İnşallah önümüzdeki maçı daha rahat kazanacağız. Bundan sonra da yarı final, final hesapları yapacağız" dedi.