SporSüper Kupa finali ne zaman? Galatasaray-Beşiktaş Süper Final maçı nerede oynanacak?

Süper Kupa finali ne zaman? Galatasaray-Beşiktaş Süper Final maçı nerede oynanacak?

Paylaş
Süper Kupa finali ne zaman? Galatasaray-Beşiktaş Süper Final maçı nerede oynanacak?

Süper Kupa final maçı için heyecanlı bekleyiş başladı. 2023-2024 Trendyol Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan takım Galatasaray olurken, Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine Beşiktaş götürmüştü. Şimdi Türkiye futbolunun en büyüğünün belli olacağı Süper Kupa’da iki ezeli rakip karşı karşıya gelecek. Peki, Süper Kupa finali ne zaman? Galatasaray-Beşiktaş Süper Final maçı nerede oynanacak? İşte ayrıntılar…

Galatasaray son maçında Konyaspor’u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş ise ZTK final maçında Trabzonspor’u mağlup ederken kupayı müzesine götürdü. Trendyol Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa final maçında kozlarını paylaşacak…

Haberin Devamı

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN?

Galatasaray ile Beşiktaş’ın oynamaya hak kazandığı TFF Süper Kupa finalinin ne zaman ve nerede oynanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça haberimizde yer alacaktır.

Süper Kupa finali ne zaman Galatasaray-Beşiktaş Süper Final maçı nerede oynanacak

TFF SÜPER KUPA TARİHÇESİ

TFF Süper Kupa, ilk olarak 1990 yılında düzenlendi. O dönemde Galatasaray, Süper Lig şampiyonu olarak, MKE Ankaragücü ise Türkiye Kupası şampiyonu olarak finale yükseldi. Maçın uzatmaları golsüz berabere bitince penaltılara gidildi ve Galatasaray, penaltılarda 4-2 kazanarak ilk Süper Kupa şampiyonu oldu.

TFF Süper Kupa, tek maç üzerinden oynanır. Maçın normal süresi 90 dakika ise, uzatmalarda da bir sonuç elde edilemezse penaltılara gidilir.

TFF Süper Kupa'yı en çok kazanan takım Galatasaray'dır. Galatasaray, 16 kez ile bu turnuvanın en başarılı takımıdır. Onu 10 şampiyonlukla Fenerbahçe ve 6 şampiyonlukla Beşiktaş takip etmektedir.

Haberin Devamı