SporSziler finale layıksınız

Sziler finale layıksınız

Paylaş
Sziler finale layıksınız

Olimpiyatlarda tarihinde ilk kez yarı finale çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı, bugün İtalya ile karşılaşacak. Görkemli yürüyüşüne devam etmek isteyen Sultanlar, ilk madalya için parkeye çıkacak.

Haydi Sultanlar, bu yolun sonu final olsun... Paris Olimpiyatları’nda çeyrek finalde Çin’i 3-2 devirip tarihinde ilk kez yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu akşam saat 21.00’de İtalya ile karşılaşacak. İtalya’ya C Grubu’nun liderlik maçında 3-0 kaybeden milliler, hem bu maçın rövanşını almak hem de voleybolda ülkemize ilk madalyayı getirmek için parkeye çıkacak. Yarı finalin diğer maçı saat 17.00’de Brezilya ile ABD arasında oynanacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya karşısındaki son 2 maçını 3-1 ve 3-0’lık skorlarla kaybetmişti. Ay-Yıldızlı ekip, olimpiyatlarda Londra 2012’de 9’uncu olurken, Tokyo 2020’de ise çeyrek finalde Güney Kore’ye elenmişti.

Haberin Devamı

BİR BRONZ DA ESRA’DAN

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı Lin Yu Ting’e kaybederek bronz madalya kazandı. Kadınlar 57 kilo yarı final mücadelesinde rakibine 5-0 yenilen Esra, “Paris’te hastalandım, talihsizlikler yaşadım. Altın madalyayı hedefliyordum ama üzgünüm. 2028’de bu altın madalyayı alacağım” dedi.

5-0 ÖNDEYKEN TUŞLA KAYBETTİ

Milli güreşçi Zeynep Yetgil, “Ah ah” dedirtti. 53 kilo son 16 turunda Hindistanlı Antim Panghal’ı mağlup eden milli sporcu, çeyrek finalde Alman Annika Wendle ile karşı karşıya geldi. Zeynep, müsabakada 5-0 öndeyken maçın sonlarında rakibine tuşla mağlup oldu.

MERVE BRONZA ULAŞAMADI

Milli tekvandocu Merve Dinçel Kavurat, çeyrek finalde Çin’den Quing Guo’ya 2-0 mağlup oldu. Repesajda Olimpik Mülteci Takımı’ndan Dina Pouryounes Langeroudi’yi 2-0 yenerek bronz madalya maçına çıkma hakkı kazanan 49 kilo sporcumuz Merve, Hırvat Lena Stojkovic’e 2-0 yenildi.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER EDA TUĞSUZ

Olimpiyat Oyunları’nda milli atletimiz Eda Tuğsuz, kadınlar cirit atma elemelerinde 55.30m’lik derecesiyle 31. sırada yer aldı ve final bileti alamadı. Ülkemizi olimpiyatta temsil eden Eda, turnuvaya veda etti.

NECATİ-BERKE FİNALE KALAMADI

Milli atletimiz Necati Er, erkekler üç adım atlama elemelerinde 13.65m’lik derecesiyle 32. sırada kalarak final bileti alamadı. Berke Akçam da erkekler 400 metre engelli yarı finalinde 49.12’lik derecesiyle serisini 8. sırada tamamladı. Final bileti alamayan Berke de Paris’e veda etti.

ALİ CENGİZ’DEN ERKEN VEDA

Milli güreşçimiz Ali Cengiz, grekoromen stil 87 kiloda son 16 turunda Polonya’dan Arkadiusz Marcin Kulynycz’e 5-3 mağlup oldu. Kulynycz’in çeyrek finalde elenmesinin ardından milli sporcunun repesaj şansı kalmadı ve oyunlara veda etti.

HELAL OLSUN SANA

Olimpiyat Oyunları’nda bronz kazanıp güreşte ilk madalyamızı getiren Buse Tosun Çavuşoğlu, Olimpiyat Köyü’nde coşkuyla karşılandı. Antrenörleri ve takım arkadaşlarına sarılan milli sporcu, sevinç göz yaşları döktü. Madalyasını boynuna takan Çavuşoğlu, “Türkiye, Türkiye!” tezahüratlarında bulundu.

Haberin Devamı

İLKLERİ YAZAN KADIN OLDUM

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Yusuf Dikeç ile birlikte gümüş madalya kazanarak Cumhuriyet tarihinde ilke imza atan milli atıcı Şevval İlayda Tarhan ve ailesi DHA’ya konuştu. Milli sporcu, “Türkiye tarihinde ilkleri yazan kadın oldum. Yusuf Dikeç de Cumhuriyet tarihimizde atıcılıkta hep ilkleri yazan sporcu. İkimiz de aynı kaderi paylaşıyoruz. Annem ve babamın büyük desteğini gördüm” dedi. Anne Emel Tarhan, “İlayda’yı izlerken tansiyonum yükseldi” derken baba Veysel Tarhan, “Kızıma gidebildiğin yere kadar git dedim” ifadesini kullandı.

Paris’te atıcılıkta gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Anıtkabir’i ziyaret etti. Sporcularımız, Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu’nun da hazır bulunduğu törende Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.

YÜRÜYÜŞTE TAKILDIK

Atletlerimiz Ayşe Tekdal ve Mazlum Demir’den oluşan Maraton Yürüyüş Karışık Takımımız, dün sahne aldı. Milliler, 3:14.53’lük dereceyle oyunları 23’üncü sırada tamamlayıp Paris’e havlu attı.

Haberin Devamı