SporTaha Akgül bronzu kaptı

Taha Akgül bronzu kaptı

Paylaş
Taha Akgül bronzu kaptı

Milli güreşçi, Kırgız Aiaal Lazarev’i 7-0 yenerek Paris 2024’te üçüncü olup ülkemize bronz madalya kazandırdı. Akgül, Rio 2016’da altın, Tokyo 2020’de bronz almıştı.

Emeğine yüreğine sağlık Taha Akgül... Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli güreşçimiz, bronz madalya mücadelesine çıktı. Serbest stil 125 kiloda Kırgız rakibi Aiaal Lazarev’i 7-0 mağlup eden sporcumuz olimpiyat üçüncüsü oldu. Kariyerinde üçüncü kez olimpiyat madalyası kazanan milli sporcu daha önce Rio 2016’da altın, Tokyo 2020’de ise bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Haberin Devamı

ALTINLA BIRAKMAK İSTERDİM

Taha Akgül, duygusal bir gün yaşadığını söyledi. Milli güreşçi, “Gönül isterdi ki altın olsun. Yarı finalde hakem kararıyla kaybettik. Ben bu olimpiyatta kimseye puan vermedim. Hakem kararına tepki mesajları aldık. En sonda bana pasif cezası verildi. Hayırlısı olsun. Çok hassas bir dönem. Eşim hamile, yakında çocuğumuz olacak. Yalnız başına çok çile çekti. Ona çok teşekkür ediyorum” dedi.

MADALYALARLA DOLU KARİYER

3 kez dünya şampiyonu olan Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye altın madalya kazandırıp olimpiyat şampiyonu oldu. Yıldız güreşçi, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ise bronz madalya ile yurda döndü. 2023 Avrupa Şampiyonası’nda birinci olan Akgül, 11. kez Avrupa şampiyonu olup bu başarıyla rekor kırdı. Milli sporcu, 2023’te de dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı