SporTarih yazdılar

Tarih yazdılar

Paylaş
Tarih yazdılar

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın finalinde İsrail'i 8-3 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Rio 2016, Tokyo 2020'den sonra Paris 2024'te de altın madalya kazanan görme engelli milli sporcular, Türk spor tarihine geçti. Ayrıca, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu.

Golbol Kadın Milli Takımı finalde İsrail’i 8-3 yenerek üst üste 3. kez Paralimpik Oyunlar Şampiyonu oldu. Rio 2016 ve Tokyo 2020’de şampiyon olarak tarih yazan Milli Takım, İsrail’i grup maçında da mağlup etmişti. Golbol Milli Takım yarı finalde Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek finale yükselmişti.

Haberin Devamı

MADALYA 19’A ULAŞTI

Tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçiren Türkiye, 8 Eylül’de sona erecek oyunlarda şu ana kadar 3 altın, 9 gümüş, 7 bronz olmak üzere 19 madalyaya ulaştı.

EBRU VE ECEM BRONZU KAPTI

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda para masa tenisinde kadınlar S11 sınıfında özel milli sporcu Ebru Acer yarı finalde Japon Natsuki Wada’ya mağlup olarak bronz madalya kazandı. Para judocumuz Ecem Taşın Çavdar 48 kilo J1 kategorisinde Yunan Masaurou’yu yenerek bronz madalyayı boynuna taktı.

KAPLAN 4. OLDU

Erkekler tekerlekli sandalye teniste Ahmet Kaplan, bronz madalya maçında İsrailli rakibine 2-1 mağlup oldu. B1 Futbol Milli Takımı, Japonya’yı 2-0 mağlup ederek oyunları 7. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

BİR MADALYA DA CAHİDE EKE’DEN

Judocumuz Cahide Eke, kadınlar J2 48 kiloda bronz madalya maçında Alman Isabell Thal’ı yendi. Maçı ippon ile kazanan Cihede oyunları üçüncülükle tamamladı.

OKÇULUKTA İKİNCİLİK GELDİ

Milli para okçularımız Sadık Savaş ve Merve Nur Eroğlu, klasik yay karışık takımı ile altın madalyayı kaçırdı. İki sporcumuz finalde İtalya’ya mağlup olarak gümüş madalya aldı.

BESRA DUMAN GÜMÜŞ ALDI

Haltercimiz Besra Duman, kadınlar 55 kiloda 113 kiloluk kaldırışı ile Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda gümüş madalyayı aldı.