SporTarihe geçmek istiyorum

Tarihe geçmek istiyorum

Paylaş
Tarihe geçmek istiyorum

Paralimpik Oyunları için geri sayım sürüyor. 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek oyunlara Türkiye, 94 sporcu ile tarihinin en yoğun katılımını gerçekleştirecek.

183 ülkeden 4 bin 400 sporcunun katılacağı organizasyonda en büyük madalya umutlarımızdan biri Abdullah Öztürk olacak. Rio 2016 ve Tokyo 2020’de altın madalya kazanan milli para masa tenisçi, üst üste üçüncü olimpiyat şampiyonluğu için mücadele edecek. Paris 2024’te unvanını korumak için sıkı çalıştığını dile getiren milli sporcu, “Son iki Paralimpik Oyunları’nı kazanan sporcu olarak Paris’e gideceğim. Üst üste 3. altın madalyayı alarak adımı Türk spor tarihine yazdırmak istiyorum. Öncelikli hedefim madalya almak. Paralimpik Oyunları’nda üst üste 3 kez madalya alan sporcu dünyada az var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TAHA AKGÜL BABA OLDU

Paris Olimpiyatları’nın ardından aktif sporculuğu bırakan Taha Akgül, baba oldu. Olimpiyat, dünya ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan milli güreşçi ile eşi Bianka Akgül, dünyaya gözlerini açan kız çocuklarına Emilya Nur adını verdi. Taha, “Bana bu evladı ihsan eden Allah’a hamd ederim” mesajını paylaştı.