SporTek bir kuruş almadık

Tek bir kuruş almadık

Paylaş
Tek bir kuruş almadık

Galatasaray’ın başkanı Dursun Özbek, karaborsa bilet ve sponsorluk kriziyle ilgili “Tek bir kuruş kazanç sağlamadık. Suçlu varsa cezalandırılacak” dedi. Özbek, Avrupa Ligi’nde finale çıkmayı hedeflediklerini de ifade etti.

Galatasaray’ın yıllık olağan genel kurul toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Başkan Dursun Özbek, özetle şunları söyledi: “Bu sene Şampiyonlar Ligi’ne kalamadığımız için üzgünüz. Bu üzüntüyü bir başarı hikayesine çevirmek için yeni bir fırsat var. Avrupa Ligi’nde hedefimizi final olarak koyduk. Sezon sonunda 25. şampiyonluğumuzu kazanmak için emin adımlarla ilerliyoruz. 5. yıldızı formamızda taşımak için sabırsızlanıyoruz.”

Haberin Devamı

SUÇLU VARSA CEZA ALIR

Geçen sene 701 bin forma satışına ulaştık ve rekor kırdık. Bu sezon itibariyle 412 bin forma sattık ve 1 milyon forma hedefine ulaşmak istiyoruz. Karaborsa biletle ilgili araştırmalar çok kısa sürede sona erecektir. Onun sonucuna göre bunları tartışmalıyız. Bazı söylemler hem Galatasarayımıza hem de etik değerlerimize yakışmamaktadır. Eğer bir suçlu varsa cezasını alacaktır. Bir diğer konu forma sırt sponsorluk anlaşması.

TFF’DEN ONAY ALMIŞTIK

Sözleşme imzalamak için TFF’den onay alarak ilerledik. 30 Eylül’de TFF verdiği izni iptal etti ve biz de sözleşmeyi feshettik. Başka bir şekilde bunu anlatmaya çalışmasınlar. Biz bu sponsorluktan tek bir kuruş kazanç sağlamadık. Bu sponsorluk olmadan da onların tek elden dağıtılan sponsorluk desteklerine karşı kazanmaya devam ederiz.”

Haberin Devamı

11 METRELİK ATATÜRK HEYKELİ

Dursun Özbek, sürpriz bir proje açıkladı. Galatasaray’ın Başkanı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde hayata geçirilmesi planlanan projede 11 metrelik Atatürk heykeli yapılacağını açıkladı. RAMS Park’ın TEM’e bakan tarafında yükselecek heykelde Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen ve Tevfik Fikret’in tasviri yer alacak.

FLORYA BORÇLARI SIFIRLAYACAK

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından Adnan Polat, Florya’daki arazinin ihalesinden gelecek avansın kulüp için çok önemli olduğunu söyledi. Polat, “Faizler düşecek ve inşaat sektöründeki satışlar yeniden artacaktır. Florya, 41 dönümlük arazinin alınmasıyla kurtuluş projesine dönüşmüştür. Bu projeyle borçlar sıfırlanacak” dedi.

BAŞKANLIK SORUNU VAR

Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek ve yönetimini şöyle eleştirdi: “Galatasaray’da bir liderlik sorunu var. Lider, ekip çalışmasına ve ekibine inanır. Risk ve inisiyatif almasını bilir, şeffaf ve hesap verebilir olur. Her şeyden önemlisi etrafına güven verir. Saygı görür ve liderliğini yaptığı kurumu güçlü temsil eder. Bugün böyle bir ortamda olduğumuzu düşünmüyorum.”

ASLAN GAZA BASTI

Cim Bom, milli ara sonrası oynayacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde günü çift antrenmanla tamamladı.

Haberin Devamı

AİLEMİ DİNLEDİM

Galatasaray’a transferi son günde gerçekleşmeyen Roma’nın yıldızı Nicola Zalewski, yaşanan süreçle ilgili konuştu. 22 yaşındaki futbolcu, “Yalan söylemeyeceğim. Galatasaray’a gitmeye çok yakındım. Masada çok iyi bir teklif vardı ama bir süre düşündüm, ailemle konuştum ve sanırım benim için en iyi olanı yaptım” dedi.