SporTFF yeni başkanını seçiyor

TFF yeni başkanını seçiyor

Paylaş
TFF yeni başkanını seçiyor

TFF’de başkanlık seçimi için gözler Ankara’ya çevrildi. JW Marriott Hotel’de saat 11.00’de başlayacak kongrede mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarışacağı seçimin yanı sıra mali genel kurul da yapılacak.

Seçimde 321 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Toplantıda genel kurul başkanlık divanının oluşturulması için 1 başkan, 1 başkan vekili ve 2 üye seçimi yapılacak. Genel kurulda mali konular görüşüldükten sonra başkan adaylarına söz verilecek ve başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. Başkan adaylarının kongre günü genel kurul divanına, delegelerin 5’te 1’inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor. Yeni seçilecek başkan, Haziran 2027’ye kadar görev yapacak.

Haberin Devamı

BÜYÜKEKŞİ’NİN EYLEM PLANLARI HAZIR

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 4 yıllık yeni eylem planını hazırladı. Süper Lig ve hakemlerin iş süreçlerinde dijitalleşmeye geçilecek. Double Pass ile yetenek geliştirme başlayacak. Dünyanın en önde gelen eğitimci kurumlarıyla 4 yıllık eğitim projeksiyonu, altyapı gruplarına teknik ve mental destek ve yerli yetenek havuzunun geliştirilmesi sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla ortak çalışmalarla futbol okulları ülke çapında yaygınlaştırılacak. EURO 2032’nin ev sahipliği için mevcut stadyumlar yenilenecek. Yeni tesis kazanımlarıyla ülke tanıtımına güçlü katkı verilecek. MHK’da yeni dönem başlayacak. 3’ü TFF’den, 2’si kulüplerden olmak üzere 5 MHK üyesi görev alacak. Hakemlik kurumu, şirketleşme modeline döndürülecek. İddaa, sponsorluk ve yayın gelirlerinin kulüplerin beklentileri doğrultusunda artırılması ve Ziraat Türkiye Kupası’nın yeni statüsü ile gelirlerinin yükseltilmesi de ele alınacak.

Haberin Devamı