SporTFF'de başkanlık seçimi! Ali Koç Fenerbahçe'nin kararını açıkladı

TFF'de başkanlık seçimi! Ali Koç Fenerbahçe'nin kararını açıkladı

Paylaş
TFF'de başkanlık seçimi! Ali Koç Fenerbahçe'nin kararını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara'da gerçekleştiriliyor. Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda beklenen büyük gün sonunda geldi; TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün gerçekleştiriliyor. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık için yarışıyor.

Haberin Devamı

TFF GENEL KURULU'NDA BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adayları İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Mehmet Büyükekşi'nin listeleri belli oldu.

Buna göre TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

"Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan"

TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin listesinde yer alan isimler ise şöyle:

"Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen"

Haberin Devamı

ALİ KOÇ'TAN TEPKİ: BOŞ OY VERECEĞİZ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç seçim öncesi Habertürk'e açıklamalarda bulundu:Fenerbahçe Spor Kulübü için bu seçim yok hükmündedir. Bizim için orayı destekliyor, burayı destekliyor diyorlar. Biz kimseyi desteklemiyoruz! Boş oy vereceğiz. Kendi seçimleri adil olmayan bir kurum, Türk futbolunda adaleti nasıl sağlayacak?

DİVAN BAŞKANLIĞI

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda divan başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak aday gösterildi.Divan başkanlığına Mehmet Baykan ilan edildi. İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi itiraz etti.İtiraz sonrası oylar teker teker sayıldı ve Mehmet Baykan 146 oyla TFF Divan Kurulu Başkanı seçildi.

YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluk sağlandı. 161 delegenin gerekli olduğu seçime, 261 delege katıldı.

ALİ KOÇ VE DURSUN ÖZBEK DE KATILDI

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de katıldı.Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.

'KAZANACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu seçim öncesi şu açıklamalarda bulundu:Servet Yardımcı'nın çekilmesi ve yaptığı açıklama, dünya futbol kamuoyunda bizi çok zor durumda bıraktı. Herhalde UEFA ve FIFA ilk kez başkan yardımcılarını genel kurula gözlemci olarak gönderdi. Büyükekşi'ye aziz milletimize yakışır bir şekilde kongre olmasını söyledim. UEFA ve FIFA'ya demokratik seçim olduğunu göstermemiz gerektiğini ilettim. Kazanacağımı düşünüyorum, bunu görüyorum. Tek adaylı seçim olsaydı, UEFA ve FIFA devreye girerdi. Bu anlamda Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum.

Haberin Devamı

SEÇİLEN BAŞKAN HAZİRAN 2027'YE KADAR GÖREV YAPACAK

Söz konusu 3 adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.