SporTrabzonspor turu kaptı

Trabzonspor turu kaptı

Paylaş
Trabzonspor turu kaptı

Trabzonspor, Ruzomberok ile Slovakya’daki ilk maçı Trezeguet ve Cihan Çanak’ın golleriyle kazandı. Rövanş öncesi büyük avantaj yakalayan bordo-mavililer, Avrupa Ligi 3. ön eleme turuna göz kırptı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Slovak ekibi Ruzomberok’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk devresinde ev sahibi takım, sık sık temsilcimizin kalesine doğru ataklar yaptı. Kaleci Uğurcan Çakır, kurtarışlarıyla geçit vermedi. 39. dakikasında hızlı gelişen atakta Visca’nın asistinde Trezeguet, ağları buldu. Trabzonspor, soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci devrenin başlarında Ruzomberok, etkili olan taraftı. 79. dakikada Bod’a’nın şutu direkten döndü. Dakikalar 90+1’i gösterdiğinde yeni transferlerden Cihan Çanak sahneye çıktı.

Haberin Devamı

CİHAN ÇANAK’TAN SÜPER SİFTAH

Cihan, harika bir vuruşla topu ağları gönderdi ve Trabzonspor’a turun kapısını aralayan golü attı. İlk resmi maçında şık bir gole imza atan genç futbolcuyu tüm takım arkadaşları tebrik etti. Rövanş karşılaşması 1 Ağustos’ta Trabzon Papara Stadı’nda. Tur için büyük avantaj yakalayan bordo-mavililer, 3. ön eleme turunda Rapid Wien- Wisla Krakow eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik etti. Avcı, “Motivasyonla ilgili problemimiz yok. Bir sonraki hafta rövanşta Trabzon’da sağlıklı biçimde, iyi bir oyun, iyi bir skorla daha ileriye gitmiş bir oyunla beraber olacağız” dedi. Uğurcan Çakır’ın performansıyla ilgiliyse tecrübeli hoca, şunları söyledi, “Uğurcan’ın zaten böyle bir potansiyeli var. Biz kendi aramızda ‘Çok iyi geldi, çok iyi döndü’ diyorduk. O da bunun cevabını verdi. Umarım böyle devam eder.”

Haberin Devamı

ESKİLER İŞBAŞINDA

Bordo-mavilileri geçen sezon ayakta tutan isimler olan Visca ve Trezeguet, dün Slovakya’da dümene geçti. Trabzonspor’un ilk devrede bulduğu gol öncesi Visca asisti yaptı; Trezeguet golü atan isim oldu. Fırtına’nın süper ikilisi, geçtiğimiz sezondaki uyumlu görüntüsüyle dikkat çekmişti.

UĞURCAN DEVLEŞTİ

Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır, ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. Ruzembork’un 5 isabetli şutunda başarılı kurtarışlara imza atan Uğurcan, yeni sezon öncesi formda olduğunu kanıtladı. Bordomavililer, devreyi 1-0 önde kapatırken Uğurcan, harika performansına ikinci yarıda da devam etti ve takımına itici güç oldu.

İLK MAÇ RAPİD’İN

Trabzonspor, turu geçmesi halinde Polonya’dan Wisla Krakow ve Avusturya’dan Rapid Wien eşleşmesinin tur atlayanıyla eşleşecek. Polonya’da oynanan ilk maçta Rapid, 2-1 kazanıp turda avantajı kaptı.

PUANIMIZ 34.200

2023-2024 sezonunda Türkiye, topladığı puanlarla ilk 9 sırada yer almayı garantilemişti. Yeni sezonda ise Fenerbahçe, Trabzon ve Başakşehir’in Avrupa’daki maçlarda aldığı galibiyetlerle birlikte UEFA ülke puanımız 34.200’e yükselirken 9. sıradaki yerimizi koruduk.

Haberin Devamı