SporTrump'a desteğin bedeli

Trump'a desteğin bedeli

Paylaş
Trump'a desteğin bedeli

Elon Musk’ın, eski sevgilisi Amber Heard’ün sadakatinden şüphelendiği için peşine casuslar taktığı, kızılötesi kameralar ve İHA’larla izlettiği iddia edildi. Donald Trump’a desteğini açıkladıktan sonra çıkan iddialar tartışma yarattı.

ABD’li multi milyarder Elon Musk (53) ve aktris Amber Heard (38), 2017 ve 2018 arasında birliktelik yaşadı. Ancak o dönemde Heard’ün kendisini Aquaman filminin çekimlerinde aldattığından şüphelendiği için peşine özel dedektifler taktığı iddia ediliyor. ‘Elon’s Spies’ adlı bir podcast kanalı, 2017’de Musk’ın güvenlik ekibinin Heard’ün Gold Coast’ta Aquaman filmini çekerken hareketlerini izlemek için Avustralyalı bir özel soruşturma firmasını 70 bin dolara görevlendirdiğini öne sürdü. Gözetimin kapsamlı olduğu ve birden fazla operatörün yanı sıra kızılötesi kameralar ve dronları da içerdiği söylendi.

Haberin Devamı

ÖZGÜRLÜKÇÜLÜK İKİLEMİ

Heard’ün Avustralya’da kaldığı süre boyunca, yerel bir gazete, bir futbolcunun ‘Amber Heard’ün evinde birçok gece geçirdiği’ yönünde isimsiz bir ihbar aldığını açıklamıştı. O sırada Heard’ün adresi kamuoyunca bilinmiyordu. Musk’ın ya da yanında çalışanların, kontrolcülük amacıyla yasadışı gözetleme yöntemlerine sık sık başvurduğu öne sürüldü. Bu iddiaların, Musk’ın geçen hafta ABD başkan adayı Donald Trump’ın bir mitinginde sahneye çıkıp destek vermesinin ardından gelmesi dikkat çekti. İfade özgürlüğünü savunan ve bu nedenle X’i (Twitter) satın alan Musk, başkalarını susturmaya çalışmakla suçlanıyor. Yayınların arkasında Trump’ın rakibi Kamala Harris’in destekçilerinin olduğu iddiası da tartışılıyor.

Haberin Devamı

Musk ve Heard arasındaki yakınlaşma dedikoduları 2016’da çıkmıştı. O dönem Heard, aktör Johnny Depp’le boşanma aşamasındaydı. Musk da Talulay Riley’den yeni boşanmıştı. Musk ve Heard Nisan 2017’de aşklarını Instagram’dan ilan etmiş, Ağustos 2018’de ayrılmışlardı.