SporUmut tarih yazdı

Umut tarih yazdı

Paylaş
Umut tarih yazdı

Paralimpik Oyunları’nda Umut Ünlü, adını tarihe yazdırdı. Milli para yüzücü, erkekler S3 50 metre serbest finalinde 44.83’lük derecesiyle Paralimpik Oyunları Şampiyonu olup altın madalyayı boynuna taktı.

Umut, bu başarısıyla yüzme tarihimizde olimpiyat ve paralimpik oyunlarında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırdı. Finalde gümüş madalya Ukrayna’dan Denys Ostapchenko’ya, bronz ise Almanya’dan Alexander Tim Josia Topf’a gitti. Umut’un müthiş başarısının ardından bir tebrik mesajı yayımlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Paralimpik Şampiyonu olan milli sporcumuz Umut Ünlü’yü canıgönülden kutluyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İKİ BRONZ GELDİ

Tekerlekli sandalye eskrimde mücadele eden Hakan Akkaya, epe A kategorisinde bronz madalya kazandı. Milli sporcu, ülkemize bu branşta ilk madalyasını kazandırdı. Fatma Damla Altın da kadınlar uzun atlama T20 sınıfında paralimpik oyunları üçüncüsü olma başarısı gösterdi ve bronz madalya kazandı.

BRAVO SEVİLAY

Yüzmede bir madalya da Sevilay Öztürk’ten geldi. Milli para yüzücü, kadınlar S5 50 metre kelebek finalinde 43.70’lük derecesiyle üçüncü sırayı elde ederek bronz madalya kazandı. 20 yaşındaki sporcu, Tokyo 2020’nin ardından ülkemize bir kez daha bronz madalya kazandırdı. Aynı finalde yarışan Sümeyye Boyacı ise 49.67’lik derecesiyle oyunları 7. sırada tamamladı.