SporUmut'tan bir şampiyonluk daha

Umut'tan bir şampiyonluk daha

Paylaş
Umut'tan bir şampiyonluk daha

Milli para yüzücümüz Umut Ünlü, erkekler S3 200 metre serbest finalinde 3.19.53’lük derecesiyle altın madalya kazandı. 50 metre finalinde de Olimpiyat Şampiyonu olan Umut, milli marşımızı Paris’te bir kez daha çaldırdı, bayrağımızı bir kez daha göndere çektirdi.

ONUR-YASİN 5. OLDU

Haberin Devamı

Judocumuz Onur Taştan, J1 +90 kiloda Kazak Utepov’u mağlup ederek bronz maçına çıkmaya hak kazanmıştı. Onur, Fransız Jason Grandry’ye mağlup olarak oyunları 5. sırada tamamladı. J1 90 kiloda bronz maçına çıkan Yasin Çimciler de Moldova’dan Oleg Cretul’a önde götürdüğü maçta yenilip bronzu kaçırdı.

İBRAHİM’DEN ALTIN MADALYA

Paralimpik Oyunları’nda para judocumuz İbrahim Bölükbaşı, erkekler J2+90 kilo yarı finalinde Büyük Britanya’dan Christopher Skelley’i yenerek finale yükselmişti. İbrahim, finalde Gürcü rakibi Revaz Chikoidze’yi mağlup ederek bu branşta altın madalya kazanan ilk isim olarak tarihe geçti.

SİBEL-NAZAN OLİMPİYAT ÜÇÜNCÜSÜ

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Sibel Çam üçüncü oldu. Milli haltercimiz kadınlar 73 kiloda 120 kiloluk kaldırışı ile bronz madalya aldı. Judocumuz Nazan Akın Güneş de kadınlar J1+70 kilo bronz madalya maçında Özbek Feruza Ergasheva’yı oyunları üçüncü olarak tamamladı.

Haberin Devamı

KAPANIŞ BUGÜN

Paris 2024 Paralimpik Oyunları bugün yapılacak törenle sona erecek.

Umuttan bir şampiyonluk daha